isteataturk.com

Wednesday, June 25, 2014

PASTA SEKLINDE HAVUCLU PATATES SALATASI

Bu salatayi Arnavut cigerinin blogunda gormus ve bir misafir gelirken denemek icin bir kenara yazmistim. O da umut sepeti blogundan alip denemis.  Gecen hafta sonu arkadaslar geldiginde denedim ve cok begendim.   Tek sorunum pasta kalibindan cikartirken oldu.  Resimde de gordugunuz gibi biraz sekli bozuldu. Bir dahaki sefere kelepceli kalipda yaparim ki cikartmasi kolay olsun.  Her ne kadar ben tarifde birkac degisiklik yapmis olsamda blogdaki tarifi aldigim gibi yaziyorum.


1 kg patates 
3 adet büyük havuç 
1 fincan ceviz 
1 su bardağı süzme yoğurt 
2 diş sarımsak 
Tuz,karabiber,
zeytinyağ 

  • Patatesleri iyice haşlayıp püre haline getiriyoruz.  Püre haline gelen patateslere,tuz,karabiber ve zeytinyağ ekleyip karıştırıyoruz. 
  • Havuçları soyup rendeliyoruz
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağ koyduğumuz tavaya alıp, hafif yumuşayana kadar soteleyip,tuz ekliyoruz
  • Püre haline getirdiğimiz patatesin yarısını servis tabağı üzerine koyduğumuz küçük boy kelepçeli kalıba yerleştiriyoruz. 
  • Süzme yoğurdu su ile inceltip koyu bir kıvam elde ediyoruz.Tuz ve sarımsak ilave edip ,bir kısmını sotelediğimiz havuca ekleyip,havuçla karistiriyorsunuz
  • Yogurtlu havucun bir kismini uzerine toplar yapmak icin ayirdikdan sonra geri kalanini kalıba koyduğumuz pürenin üzerine yerleştiriyoruz. 
  • Kalan patates püresini de,havuçlu karışımın üzerine yerleştirip, buz dolabında 1saat bekletiyoruz. 
  • Servis etme vakti gelince,ayırdığımız yoğurdu patatesin üzerine döküp,dövülmüş cevizle servis yapıyoruz
  • Daha evvel ayirdiginiz yogurtlu havucdan minik toplar yaparak pastanizin uzerine yerleştiriyorsunuz.

14 comments:

  1. Mmmm nefis olmus bu pasta salata ellerine sağlık şulemcim.

    ReplyDelete
  2. ellerine sağlık cok iştah açıcı görünüyor..

    ReplyDelete
  3. Sule en guzel Tupperware'in bu moldu ile oluyor. Ama kelepceli kalipla da parcalanmiyor. Ellerine saglik, lezzeti harika zaten.

    https://img1.etsystatic.com/007/0/5543205/il_340x270.373400909_fy80.jpg

    ReplyDelete
    Replies
    1. Bende bu sekilde Tupperware olmadigindan normal pasta kalibi kullandim Asumancim. Aslinda tahminde etmistim ama yine de denedim. Tesekkurler yorumun icin

      Delete
  4. Şulem bayıldım yine:) Patates ve patlıcanla yapılan tüm yiyecekler başımın tacı:)) Üstelik sarımsakla tatlandırılmışsa...Sunuma gelince; gerçekten pasta:)) Ellerine sağlık. Senden özendim şimdi, bu tarifi yapsam yanına da bir şakşuka...Bir de taze ekmek...:))) Yok düğün var yapmamalıyım :)) Sevgiler canımcım.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nilguncum, hakikaten guzel bir tarif ama dugun sonrasini bekle arkadasim. Az kaldi nasilsa. Kendini de cok yorma tam dugun oncesi. Sevgiler.

      Delete
  5. Ayyy Şuleciğim harika bir pasta olmuş. Nilgüne katılıyorum patates ve patlıcan değimişse bir yiyeceğe onu yemede yanına yat. O kadar çok severim. Sunumun bence başarılı ellerine sağlık. Ben gelince kelepçelide yaparsın artık:)) Çok çok öptüm seni. Canımsın..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Nasil guzel moral verdin Vuslatcim. Iyiki varsin. Sen yeterki gel ben sana neler neler yaparim. Bende seni optum!

      Delete
  6. Ben de yapmıştım bu salatayı...gerçekten güzel oluyor, hem lezzetli hem de sunumu çok şık....ellerinize sağlık...

    ReplyDelete
  7. Şekli bence mükemmel. Ama ben asıl etrafındaki diğer şeyleri merak ettim. Onlar niye yok blogda? Eline sağlık süper belli ki lezzeti de öyle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haklisin Ilhan. Butun masayi cekmeliydim. Ev sahibi olunca islerini cok oldugundan dusunmedim. Bir daha ki sefere. Tesekkurler yorumuna

      Delete