isteataturk.com

Thursday, July 10, 2014

KINOA SALATASI

Kinoa son zamanlarda evimizde daha cok pismeye basladi.  Sebep kucuk kizim bir sure glutendan uzak durmayi denemek istiyor.  Alerji testinde az biraz alerjisi cikti.  Onun icin deneme suresindeyiz.  Kinoyayi aslinda pek sevmeyen kizim bu tarifi cok begendi.  En buyuk supriz ise esimin sevmesi oldu.  Ben sosunda marmelat kullanmadim cunki yakisacagini dusunmedim ama tarifi aldigim gibi yaziyorum.  Birde kolayligindan dolayi  konserve yesil mercimek kullandim.



3 su bardagi Kinoa
2 su bardagi pismis yesil mercimek veya konserve yesil mercimek
1 tatli yesil veya kirmizi biber
1 demet yesil sogan
1 orta boy tatli patates
1 corba kasigi zeytinyagi

Sosu
2 corba kasigi misket limon suyu (normal limon da olabilir)
3 corba kasigi misket limon marmaleti (ben kullanmadim)
3 corba kasigi zeytin yagi
1/2 tatli kasigi kimyon
1 dis dovulmus sarimsak
Deniz tuzu

Sus ve arzuya gore
Kabuksuz kabak cekirdegi
  • Tatli patatesi soyup kuplere kesin ve 1 tatli kasigi zeytinyagi uzerine serpistirip 190 dereceye (375 F) isitilmis firinda yumusayip biraz kizarincaya kadar pisirin.  Sogumaya birakin
  • Kinoa yi paketinde yazdigi sekilde pisirin ve sogumaya birakin
  • Yesil mercimekleri pisirin ve sogumaya birakin
  • Biber ve yesil sogani yikayip kucuk parcalara kesin
  • Sosunu butun malzemelerini ekleyerek hazirlayin
  • Hazirladiginiz butun malzemeleri harmanlayin
  • Arzu ederseniz userine kabuksuz kabak cekirdekleri de sepistirebilirsiniz.


10 comments:

  1. Bizim oglenleri kurtarici yemegimiz. Bir de senin usul deneyecegim. Ellerine saglik, tesekkurler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Umarim begenirsin Arnavut cigercigim. Sevgiler

      Delete
  2. Merhabalar Sulemmutfak.

    Kinoa salatası, damak tadımıza biraz uymasa da denemekte fayda mülahaza ediyorum. Bizim mutfağımızdaki salatalarımız bilinen klasik salatalardır.

    İçerdiği malzemeler ve görünümü çok güzel. Salata kültürümüzün zenginleşmesine katkıda bulunmanız nedeniyle elinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Damak tadi zamanlarda degisebiliyor Recep bey. Ben Cin mutfagina alistikdan sonra buna kesinlike inaniyorum. En azindan Kinoa faydali. Yorumun us icin tesekkur ederim

      Delete
  3. Bir yildir oldukca sIk kullaniyorum kinoa yi hem soguk salata olarak hemde sicak (pilav yerine) eline saglik. en saglikli tarafindan beslenmekte yarar var:)) afiyet olsun..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haklisin Emelcim. Ne kadar Saglikli beslenirsek o kadar iyi. Sevgiler

      Delete
  4. Ben kinoayı hiç kullanmadım ama iyice meraklandım...

    ReplyDelete
  5. Merhabalar.

    Arefe günü sayfanıza girmeye çalıştığım da bilgisayarım da kurulu olan NOD32 antivirüs proğramı, beni sizin blog sayfanıza sokmadı. Virüs ya da zararlı diğer trojan vs. gibi yazılımlardan dolayı. Size bayram mesajı yazacaktım, ama nasip olmadı. Bugün bayramın ikinci günü tekrar sayfanıza girmeyi denedim ama bugün öyle bir uyarı ile karşılaşmadım ve sayfanıza girebildim.

    Konuya açıklama getirmek için şunu söyleyebilirim. Ya bu NOD32 antivirüs yazılımı gereğinden fazla hassas davranarak blog sayfasında kullanılan bir frame kodunu bile zararlı bir yazılım görerek sayfaya girişi engelliyor. Ya da gerçekten zararlı bir yazılım keşfediyor.

    Her neyse bugün sayfanıza girebildiğime göre; Fıtır (Ramazan) bayramınızı kutlar;tüm sevdiklerinizle birlikte sağlıklı, huzurlu ve mutlu bir bayram geçirmenizi dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
  6. Kınoa Türkiye'de galiba bir tek Makro marketlerde var ve çok pahalı. Tarifteki 3 su bardağı Kınoa da 750 gram falan. Aslında tarif tam bana göre çünkü salata çaşitlerine takmış durumdayım. :) Eline sağlık.

    ReplyDelete
  7. Sevgili Şulem Kinoa nedir diye google baktım aslında ne duymuş ne görmüşüm. Yada gördümde unuttum mu ki.. Ama faydalarını okuyunca ve elimdede seninki gibi denenmiş bir tarif olunca yapmamak olmaz tabii. Ellerine sağlık canım benim. Çok öptüm seni..

    ReplyDelete