Monday, June 1, 2015

SEKERPARE

Sekerpare en sevdigim tatlilardan biridir ancak hic Fehiman ablaninki kadar guzel yapamiyordum.  Kendisine telefon edip tarifi istedim ve puf noktalarini sordum.  Gecen hafta sonu da yaptim.  Veeee tam istedigim ve sevdigim gibi oldu!!!  



2 yumurta
125 gr tereyagi (1/2 cup)
5 corba kasigi (1/3 cup) irmik
1/2 cup pudra sekeri
1 tatli kasigi baking powder (kabartma tozu)
1/2 tatli kasigi vanilya
1.5 - 2 cup arasi un

Serbeti
2 cup seker (500 gr)
2 cup su
1/2 tatli kasigi limon suyu

Uzerine findik

20 sekerpare yapiyor

  • Ilk once serbetini hazirladim.  2 bardak sekeri 2 bardak suya karistirip kaynamaya getirdikden sonra limon suyunu ekleyin.  Orta derece isiya alip tam 20 dakika kaynatin ve isidan alin
  • Yumurta, ve pudra sekerini birlikde cirpin
  • Icerisine oda sicakligindaki tereyagini ekleyin
  • Irmik ve vanilyayi da ekledikden sonra unu yavas yavas ekleyin.  1.5 - 2 arasi diye yazdim ama 1.5 hamurun toparlanmasi icin yetti
  • Kucuk toplar yapip birazicik bastirdim
  • Ortasina bir tane findik yerlestirdim
  • Firini 180 dereceye isitin (350 F)
  • 20-25 dakika pisirin
  • Firindan cikarttikdan sonra 5 dakika dinlendirdim
  • Surubu uzerine dokup uzerini bez ile kapattim.  Bezi actigimda surubun hepsini cekmisti
Puf Noktalari:

  • Cok fazla pismeyecek.  20 dakika yetti benim firinimda
  • Sekerpare kabarinca findiklar uzerine cikti. Firindan cikartmadan catalla uzerlerine bastirdim :)
  • Derin bir kapta pisirin ki uzerine surup dokeceginiz zaman tepsi degistirme zorunda kalmayin
  • Surubu eklediginiz zaman uzerini havlu veya bez ile mutlaka kapatin

2 comments:

  1. Çikolatalısı da çok güzel olur. :)) Un falan girince beni aşıyor. Aslında çok sevdiğim bir tatlıdır. İrmiğe şaşırdım ama. Eline sağlık haysiyetli bir tarif olmuş.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Benim en sevdigim tatlilardan biri. Kivamini yeni buldum. Bir dahaki sefere cikolatali denerim :))) Tesekkurler yorumuna

      Delete