Sunday, November 29, 2015

HARDALLI VE BALLI TAVUK BUT, YESIL FASULYE ILE

Degisik ve kolay tarifler ariyorum son zamanlarda.  Iste bu o tariflerden bir tanesi.



8 tavuk but
1/2 su bardagi (125 ml) Dijon hardal
1/4 su bardagi (60 ml) limon suyu (yarisini fasulye icin ayirin)
1 dolu corba kasigi (15 ml) bal
Yarim kilo (500 gr) yesil fasulye
1 corba kasigi (15 ml) zeytinyagi
Tuz
Karabiber

  • Tavuk butlarini tuz ve karabiberliyorsunuz ve firin kagidi ile kapladiginiz bir tepsiye diziyorsunuz
  • Hardal, bal, limonun yarisini karistirarak bir harc elde ediyorsunuz
  • Harcinizi kasik ile tavuk butlarinin uzerine dokuyorsunuz
  • 180 derece (350 Fahrenheit) isitilmis firinda kizarincaya kadar pisiriyorsunuz.  1 ssatin uzerinde.  Benim firinda 1 saat 10 dakika aldi
  • Fasulyelerinizi temizleyip tuzlu suda istediginiz kivama kadar hasliyorsunuz (buharliyabilirsiniz de)
  • Fasulyeleri suzuyorsunuz ve1 corba zeytinyagi ve daha evvelden ayirdiginiz limon suyunun yarisi ile harmanliyorsunuz.  Servis yaparken tavugun tepsinizdeki hardalli sosundan uzerine biraz gezdiriyorsunuz
  • Asagida firindan ciktigi zamanki resmi.  




12 comments:

  1. Şule'ciğim bayıla bayıla yerim bu tavukları, fasulye de zaten çok severim, eline sağlık. Şaşıracaksın tabii şimdi ama çok hastaydım ve artık et yememeye son verdim, ben de herkes gibi tavuk, et yemeye başladım. :) Sevgilerimle. Afiyet olsun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mujdecim. Okudum blogunda et yemeye basladigina. Gecmis olsun canim. Sevgiler

      Delete
    2. Mujdecim. Okudum blogunda et yemeye basladigina. Gecmis olsun canim. Sevgiler

      Delete
    3. Çok teşekkürler Şulecim, sevgilerimle. Bu arada böyle ilginç tarifleri nasıl buluyorsun ballı, hardallı...harikasın.

      Delete
  2. Bu arada kız Şuleeeee Kanada'da yaşaya yaşaya unutmuşsun Türkçeyi iyice, tavuk bacak değil tavuk but:)))))))çok tatlısınnn sennn:)))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ne yalan soyliyim bacagin ust kismina ne soylendigini bilmiyordum :-) But olarak bacagin alt kisminin oldugunu saniyordum. Hemen degistireyim. Soyledigin icin cok tesekkur ederim. Sevgiler

      Delete
  3. Ben fasulyeleri yiyeyim tavuklar sana kalsin:)))ellerine sağlık arkadaşım nerede kolay yemekler biz orada önemli olan lezzeti..ellerine sağlık afiyet olsun:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Müjde tavuk yemeye basladi, sen biraktin. Tavuk tuketimine etki sifir :-).

      Delete
  4. Merhabalar.

    Ne kadar sade ve ne kadar güzel bir tavuk yemeği çeşidi. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Bu tavuk butunu yiyenlerin, lezzeti konusunda diğerlerine ballandıra ballandıra anlatacaklarına eminim.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
  5. Ya aşağıdaki son hali diyorsun da ilk resim hangi hali? Sanki ilk resim daha kızarmış görünüyor. Ben bayılıyorum böyle tariflere. Üzerine de bol acı. Ben bir önceki yaşamımda Çin 'li veya Kore'liydim herhalde öyle tahmin ediyorum. :)) Eline sağlık süper.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Isik farki herhalde cunki ilk resim de son hali :-) Bende ilk kez denedim bu tarifi. Begenildigi icin her zaman yapilabileceklerin listesine aldim. Tavsiye ediyorum. Tesekkurler yorumun icin.

      Delete