isteataturk.com

Monday, January 11, 2016

HAVUCLU KEK (PEYNIR KREMALI)

Cok sevdigim bu keki cok uzun zamandır pisirmemistim.  Arkadasa giderken yapayim dedim ama tarif defterimi de kaybetmisim.  Cok uzuldum cunki bendeki tam bizim damak tadimiza hitap ediyordu.  Mecburen Google muracat ettim ve aklimda kalan malzemelere yakin bu tarifi buldum. Hindistan cevizi evde olmadigindan bu sefer kullanmadim ama bir dahaki sefere ekliyecegim.  Tadi tam oldu. Orta boy (2.6L) borcamda pisirdim. 

Bu kek gluten free un kullanarak gluten free yapilabildigi gibi yumurta yerine her yumurta icin 1 corba kasigi misir unu ve 2 corba kasigi su koyularak yumurtasiz da yapilabilir.  Muffin kalibi kullanarak muffin da olabilir.





Pastasi icin:
2 su bardagi un
2 tatli kasigi kabartma tozu
2 tatli kasigi karbonat
1.5 corba kasigi tarcin
1 tatli kasigi muskat (nutmeg)
1 tatli kasigi yenibahar (allspice)
1 tatli kasigi deniz tuzu
3 su bardagi ince rendelenmis havuc
1.5 su bardagi irice kiyilmis ceviz
1 su bardagi hindistan cevizi (shredded and toasted coconut)
1 su bardagi kus uzumu (raisins)
1 su bardagi seker (esmer olabilir)
1 su bardagi siviyag
4 yumurta

Kremasi:
1 su bardagi krem peynir, oda sicakliginda ( 8 ounce)
1/2 su bardagi tereyagi, oda sicakliginda
3 su bardagi pudra sekeri
2 tatli kasigi vanilla

  • Once pastasini hazirliyorsunuz.  
  • Seker ve yumurtayi kopurunceye kadar cirpiyorsunuz.  Yagi ekliyorsunuz ve diger malzemeleri yavas yavas ekleyip guzelce karistiriyorsunuz
  • Pisireceginiz kapi pasta yapismamasi icin sprayliyorsunuz
  • Firini 180 derece (350 Fahrenheit) isitiyorsunuz
  • 40 dakika kadar (veya icerisine bicak batirip cikarttiginiz zaman yapismayincaya kadar) pisiriyorsunuz.
  • Kapindan cikartmadan once iyice sogumasini bekliyorsunuz
  • Uzerinin kremasini hazirliyorsunuz.
  • Butun krema malzemelerini pasta cirpici ile krem kivamini alincaya kadar cirpiyorsunuz
  • Kekinizi krema ile kapliyorsunuz.  
  • Arzuya gore uzerini susluyorsunuz

6 comments:

  1. Değişik bir kekmiş bu Şule'ciğim, glutensiz un filan, krema, peynir..ama sen yaptıysan mutlaka ki, çok lezzetlidir. Eline sağlık. :) Afiyet olsun.

    ReplyDelete
  2. Ellerine sağlık bol malzemeli ve baharatlı harika bir kek sevgiler

    ReplyDelete
  3. Merhabalar Kanada'nın şanslı "Şulem Mutfağı".
    Peynir kremalı, havuçlu kekinizi gördüm. Kullandığınız malzemelere baktım. Çok leziz ve enfes bir kek olduğuna karar verdim. Bir kaç kez koklar gibi yaptım. Şimdi kokusunu bile aldım desem, "ya sen evliya mısın?" diye sorarlar. Ama öyle gurmeler var ki, gerçekten malzemelerine baktıktan sonra tarifi üzere şöyle burunlarını havaya kaldırıp, kek, yemek, pasta, börek, çörek vs. her neyse kokusunu alabiliyor da, ben neden alamamayım değil mi? Kim ne derse desin. Paylaştığınız fotoğraf karesine de bakarak işlemi tamamlıyorum ve kokusunu alabiliyorum. Çok da güzel ve enfes bir kek olmuş. Bence harika. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Hep düşünürüm, aşçılar neden hep erkeklerden çıkar diye. İnanın AHÇI mı? AŞÇI mı? doğrusunu yazayım diye TDK'ya başvurdum ve doğrusunun AŞÇI olduğunu bir kez daha öğrendim. Ama bir daha ki sefere yine unutur, aşçı mı, ahçı mı diye yine bakabilirim. Kim bilir kaç kez bakmışımdır.

    Kendime bakıyorum, aşçılığa dair şöyle zerre kadar bir hevesim yok. Şimdi Blogger ortamındaki takipçilerimin ve takip ettiklerimin ekserisi bayan ve geneli mutfakçı. Erkekler de var ama, erkek sayısı az. Özellikle Blogger'i tarıyorum ve eli kalem tutan birilerine bakıyorum ama kafama göre yayın yapan birini bulmakta zorlanıyorum. Ha bu aramalar siz değerli blogger arkadaşlarımdan memnun olmadığım anlamına kesinlikle gelmesin, üzülürüm sonra.

    Bu günlük bu kadar yeter, çok fazla derinlere inip, boğulmamak gerekir. Kanada'ya sevgi ve selamlarımla birlikte, her şey gönlünüzce olsun, Allah'a emanet olun efendim.
    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Recep bey, haklisiniz bloglarda bayanlar cogunlukda. Bildigim kadari ile oldukca kitap bloglari da var. Onlari takip edebilirsiniz. Benim vaktim az oldugundan sadece yemek bloglari ile ilgileniyorum. Ona bile vaktim az aslinda. Tesekkur ederim yorumunuza

      Delete
  4. Selam
    Elinize sağlık
    Kekler hmmmm her türlü yumusacik ve lezzizler:)))
    Ben de sizi beklerim sayfama katılırsaniz da mutlu edersiniz.
    fulyapimlezzetler.blogspot.com
    Sevgiler..

    ReplyDelete