Friday, October 14, 2016

MISIR EKMEGI (GLUTEN VE YUMURTASIZ)

Misir Ekmegi bizim evde sevilenler icerisindedir.  Ancak bir kızım gluten ve yumurta, diger kızımda vegan oldugundan dolayi uzun zamandir ikisininde yiyebilecegi bir tariff ariyordum ve sonunda buldum.  Tabiiki ille de glutensiz yapilmasi gerekmiyor.  Normal un ile de yapabilirsiniz.  Ben muffin kaplarinda yaptim.



1/2 su bardagi misir unu (corn meal)
1/2 su bardagi glutensiz in (veya normal in)
1/2 tatli kasigi karbonat
1/2 tatli kasigi tuz
1/2 su bardagi elma puresi
1/2 su bardagi soya sutu veya normal sut
4 corba kasigi seker
2 corba kasigi sivi yag

  • Butun malzemeleri karisitiriyorsunuz.  Yagi en son ekleyin
  • Yaglanmis muffin kaplarina dokuyorsunuz (6 buyuk)
  • Firini 160 dereceye isityorsunuz (325 fehreneight)
  • 30-35 dakika pisiriyorsunuz
  • Afiyet olsun

2 comments:

  1. Şule'ciğim tekrar bloğuna güzel tariflerinle dönmene sevindim, arayı çok açmıştın. :( ekmek çeşitlerini severim mısır da bizim Karadeniz'de çok sevilir malum Karadenizliyiz ya:) eline sağlık canım mutlaka denemek isterim. Kızının vegan olduğunu bilmiyorum tebrik ediyorum valla ben yapamıyorum peynirdi, yumurtaydı yiyorum:(((
    Sevgiler

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mujdecim. Hakikaten cok ara verdim bu sefer. Hayat iste. Canim buyuk kizim son bir senedir vegan. Aslinda yumurta, peynit, sut yemesini istiyorum. Yemek meselesinde cok zorlaniyorum :-). Sevgiler

      Delete