Friday, October 6, 2017

SEFTALI TATLISI

Seftali sezonunda yapilmadan gecilemeyecek bir tarif.  Kolay, ve hafif.  Fazla malzemesi yok.  Ozel malzemeye gerek yok.  Turk, yabanci herkes icin uygun.  Herkesinde bildigi bir tarif mutlaka ama hic denememislerdenseniz mutlaka denemenizi tavsiye ediyorum



Istediginiz kadar seftali
Kahverengi seker (arzuya gore.  Ben 1 tatli kasigi her yarim seftali icin kullandim)
Tarcin

Uzerine isteniginize gore:
Krem santi ve fistik kirintisi
veya dondurma ve fistik kirintilari

  • Seftalileri soyun, ikiye bolun ve cekirdegini cikartin
  • Seftalileri borcama dizin
  • Borcama seftalilerin yarisina gelecek kadar su koyun
  • Seftalilerin uzerine once seker sonra tarcin serpin
  • 180 derece firinda yumusayincaya kadar pisirin (45 dak)
  • Firindan ciktikdan sonra tepsinize alip buz dolabinda sogutun
  • Servis yaparken krem santi, fistik veya dondurma ile susleyin
  • Afiyet olsun

No comments:

Post a Comment