Friday, December 22, 2017

REVANI (Semolina cake with Syrup)

Revaninin iki puf noktasi var.  Birincisi surubun soguk ve kekin sicak olmasi.  Ikincisi de surubunu guzel cekmesi icin bir gun veya bir gece evvelinden yapilmasi.



Surubu:
1 su bardagi seker
1 su bardagi su
1 corba kasigi limon suyu
Arzuya gore 1 corba kasigi limon kabugu rendesi

Revani icin
3 Yumurta
1/2 su bardagi seker
1 su bardagi yogurt
1 su bardagi sivi yag
1 su bardagi irmik
3 corba kasigi un
1 paket vanilla (veya 1 corba kasigi vanilla suyu)
1/2 tatli kasigi Karbonat (baking soda)
1 corba kasigi kabartma tozu (baking powder)
1/2 tatli kasigi tuz
1 corba kasigi limon kabugu rendesi

  • Surubu hazirlamak icin 1 su bardagi sekeri 1 su bardagi suda eritin.  5 dakika kaynatin.  Icerisine limon suyunu ekleyip bir 3 dakika daha kaynatin.  Buz dolabinda sogumaya birakin. Surubun soguk olmasi cok onemli.
  • Firini 180 derece (350F) isitin
  • Kek kismi icin once seker ile yumurtayi iyice cirpin.  Yogurt ve siviyagi ilave edin ve tekrar guzelce cirpin.  Diger malzemeleri de ekleyip hepsi karisincaya kadar cirpmaya devam edin
  • 8x8 inch kare tepsiyi yaglayin
  • Kek hamurunu tepsinize yayin
  • Uzeri acik kahverengi oluncaya kadar pisirin.  25-30 dakika falan suruyor
  • Kek firindan ciktikdan sonra 10 dakika dinlendirin
  • Keki karelere kesin.  Keskin bir bicak ile dikkatli yapmaniz gerekiyor kek kirilmasin diye
  • Soguk surubu yavas yavas kekin uzerine dokun
  • Buz dolabinda bir gece bekletin
  • Uzerine hindistan cevizi ile susleyebilirsiniz

No comments:

Post a Comment