Wednesday, January 24, 2018

KIYMALI BOREK

Bu borek bizim evde en sevilen ve en cok pisen borektir.  Bilhassa misafir geldigi zaman.  Bu kadar zamandir nasil oldu da bloguma eklememisim anlamadim dogrusu.  Tarif defterimi kaybettim ve cok uzuldum.  Senelerce deneyip damak tadimizi tutturdugum bir yigin tarifim kayboldu.  Tabii ki blogdakiler haric.  Hemen bu tarifi de unutmadan yaziyorum ki lazim oldugunda bulabileyim.



Hamuru
1 su bardagi siviyag
2 su bardagi su
2 tatli kasigi tuz
3 dolu corba kasigi margarin (Crisco)
Alabildigi kadar un

Ici 
1 corba kasigi siviyag
2 orta boy sogan
500 gr. kiyma
3 corba kasigi domates salcasi
2 tatli kasigi tuz
Karabiber

Uzerine
1 yumurta sarisi
Corek otu


  • Hamuru bir gun evvelden hazirlanip dolapda beklediginde daha guzel oluyor
  • Siviyag, tuz, ve suyu derin bir kabin icerisinde karisitiriyorsunuz
  • Unu yavas yavas ekleyip kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde ediyorsunuz
  • Tahta unlanmis masada acabildiginiz buyuklukde aciyorsunuz
  • Crisco margarini actiginiz hamura suruyorsunuz
  • Tam ortasina bir yemek tabagi kapatiyorsunuz ve tabagin yan taraflarindan sonuna dogru kesiyorsunuz.  8 yaprakli cicek gibi oluyor.
  • Tabagi kaldirip her yapragi tabak bosluguna ust uste kapatiyorsunuz.
  • Uzerini strec ile kapatip buz dolabinda bekletiyorsunuz
  • Icini hazirlamak icin sogani robottan geciriyorsunuz.  1 kasik siviyagda rengi degisinceye kadar kizartiyorsunuz
  • Kiymayi ekleyip kavurmaya devam ediyorsunuz.  Salca, tuz, karabiberi ekliyorsunuz ve suyunu cekinceye kadar pisiriyorsunuz
  • Hamurdan kucuk parcalar kopartip aciyorsunuz.  4 parcaya ayiriyorsunuz.  Kiymadan kenar kismina koyup sariyorsunuz.
  • Kagit ile kaplanmis tepsiye diziyorsunuz
  • Uzerine yumurta sarisi surup corek otu veya susam ile susluyorsunuz
  • 350 derece Feh. isitilmis firinda 45 - 60 dakika arasi (uzerleri kizarincaya kadar) pisiriyorsunuz

No comments:

Post a Comment