Sunday, May 17, 2020

PEYNIRLI POGACA

Firin sorunundan dolayi pisirirken ters cevirdigim icin gorunum guzel olmadi ancak tadi harika idi.  Hamur cok guzel ve yumusak.  Bu hamur ile kus uzumu eklenerek veya yaban mersini eklenerek kahvaltiya scone yapmayi deneyecegim.  12 tane cikti

1 su bardagi = 200 ml
1 cay bardagi = 125 ml olculeri ile


60 gr tereyagi (3 corba kasigi)
1 yumurta (sarisinin bir kismi uzerine)
1/2 cay bardagi yogurt
1/2 cay bardagi siviyag
1/2 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kabartma tozu
2 su bardagi un

Icerisine
Rendelenmis beyaz peynir ve ince kiyilmis maydanoz

Uzerine
Yumurta sarisina biraz siviyag karistir
Corek otu

  • Butun malzemeler ile yumusak bir hamur yapin
  • Elinizle ufak parcalar kopartip duzleyin.
  • Icerisine peynir maydanoz karisimindan 1 tatli kasigi koyup kapatin
  • Uzerlerine yumurta sarisi ve yag karisimindan surun
  • Corek otu serpistirin
  • 350 derece firinda 15-20 dak pisirin


3 comments:

  1. Merhabalar.
    Ben yine usanmadan bıkmadan sizin sayfanızı ziyaret etmeye devam edeceğim.
    Size sağlıklı ve koronasız hayırlı günler dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    ReplyDelete
  2. Merhabalar.
    Çok güzel görünen, enfes Peynirli Poğaçanız için de elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.
    Selam ve saygılarımla.

    ReplyDelete