Saturday, May 29, 2010

ISPANAKLI SOMON BALIGI

Somon baligi sert oldugundan dolayi en cok sevdigim balikdir.  Kizartmasi, firinlamasi, her tarifi guzel olur.  Ispanakda ayni sekilde.  Bu iki sevdigim seyi bir arada servis yapmak hic aklima gelmemisti.  Tabii internette birkac sitede gorene kadar.  Deneyim cok basarili oldu.  Onumuzdeki haftaki yemek davetimde servis yapacagim.  Tavsiye ediyorum.

4 parca Somon baligi
1 limon
2 corba kasigi tereyagi
Tuz
500 gr Ispanak
1 sogan
2 corba kasigi sivi yag
Tuz
Karabiber
  • Somonu istediginiz gibi pisirin.  Ben mangalda folyoya sarili olarak bisirdim.  Uzun bir folyonun uzerine balik parcalarini dizin.  Uzerine tuz, erimis tereyagi, 1 limon suyunu dokup sarin.  Orta hararetli mangalda 20 dakika pisirin
  • Ispanagi yikayip parcalayin.  1 sogani dograyin. 
  • Sogani siviyagda biraz kavurun.  Ispanagi ekleyip kendi suyunda kisik atesde 15 dakika kadar pisirin.  Tuz ve karabiberini ekleyip ocakdan alin
  • Tabaginiza biraz ispanak, uzerine balik koyarak istediginiz yan yemeklerle servis yapin

No comments:

Post a Comment