isteataturk.com

Monday, May 24, 2010

LAHMACUN

Ev yapimi Lahmacun... Sonunda Lahmacunun puf noktasini ogrendim.  Hep evde yapmayi denerdim ancak uzerindeki kiyma hic bir zaman guzel hamura yapismazdi.  Yeni ogrendimki butun malzemelerin robottan gecirip macun gibi yaparsaniz yapisiyormus.  Bugun ailem icin yaptim.  Hepsi bitti.  Iste tarifi.

Hamuru:
1 su bardagi sut
1/2 tatli kasigi seker
1 tatli kasigi tuz
2 tatli kasigi kuru maya
2 corba kasigi sivi yag
4 su bardagi kadar un

Ici:
500 gr az yagli kiyma (dana veya koyun)
3 orta boy sogan
3 dis sarimsak
3 orta boy domates
3 yesil biber
1 corba kasigi domates salca
1 corba kasigi biber salca
3 corba kasigi sivi yag
Tuz, karabiber, kimyon, pulbiber

Uzerine
Limon
Sogan
Maydanoz
Marul (ince dogranmis)
  • Hamuru icin. 1/2 su bardagi sutu isitin.  Icerisine 1 tatli kasigi sekeri ve mayayi ekleyip buyuk bir bardakda 15 dakika mayalandirin.  Maya su bardaginin icerisinde kabaracaktir.
  • Un ve tuzu karistirin ve ortasini havuz gibi acarak geri kalan sutu, mayayi ekleyerek kati bir hamur elde edin.  Hamuru 10 dakika dinlendirdikden sonra limon buyuklugunde toplar yapin ve 1 saat daha bekletin.
  • Ic malzemelerinin hepsini robota koyun ve macun gibi oluncaya kadar birakin.  Ben once sogan ve sarimsagi atiyorum yoksa cok kucuk dogranmiyorlar.
  • Hamur toplarinizi ince olarak acin ve uzerine ince bir tabaka kiymali macundan surun
  • Firininizi 400 dereceye isitin.
  • Lahmacunlarinizi firina verin.  10 dakikada pisiyor.
  • Uzerine limon, icerisine kuru sogan ve maydonoz koyarak yiyebilirsiniz.
Eger kiymaniz fazla hamurunuz az geldi ise, ekmek uzerine surup cayla da ikram edebilirsiniz

No comments:

Post a Comment