Sunday, June 13, 2010

MEKSIKA KIYMALI FASULYESI

Cok kolay bir Meksika yemegi.  Ben hazir aldigim baharatlarla yapiyorum.  O zaman daha pratik oluyor.


250 Kiyma
1 konserve (540 ml) fasulye (Kirmizi olanlari)
1 konserve domates sos (213 ml)
1 paket (35 gr) meksika chili baharati veya kendi hazirladiginiz baharatlar
Uzerine serpmek icin rendelenmis peynir (pizza icin kullanilan mozerella)
Arzuya gore 1/4 su bardagi su

Hazir baharat kullanmak istemezseniz kendiniz hazirlayabilirsiniz:
1 corba kasigi kirmiz biber (chili powder)
1 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi kekik
1 tatli kasigi tuz
2 dis sarimsak
1 sogan (rendelenmis)
1 yesil biber (aci)
1/2 tatli kasigi karabiber
2 corba kasigi aci sos (veya aci biber yani jalapeno)
  • Kiymayi kavurun.  Suyunu cekinceye kadar karistirarak orta hararetli isida pisirin
  • Eger kendi hazirladiginiz baharatlari kullanmak istiyorsaniz baharatlarinizi kiymayi kavururken ekleyin. 
  • Domates sosunu ekleyip 5 dakika daha pisirin.  Biraz suyunu cekinceye kadar.  Eger biraz sulu seviyorsaniz, suyu da bu asamada ekleyebilirsiniz.  O zaman kaynamasini bekleyin
  • Fasulyeleri yikayin ve ekleyin.  5 dakika daha pisirin. 
  • Sicak servis yaparken uzerine peynir serpeleyebilirsiniz.

No comments:

Post a Comment