Cok kolay bir Meksika yemegi. Ben hazir aldigim baharatlarla yapiyorum. O zaman daha pratik oluyor.
1 konserve (540 ml) fasulye (Kirmizi olanlari)
1 konserve domates sos (213 ml)
1 paket (35 gr) meksika chili baharati veya kendi hazirladiginiz baharatlar
Uzerine serpmek icin rendelenmis peynir (pizza icin kullanilan mozerella)
Arzuya gore 1/4 su bardagi su
Hazir baharat kullanmak istemezseniz kendiniz hazirlayabilirsiniz:
1 corba kasigi kirmiz biber (chili powder)
1 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi kekik
1 tatli kasigi tuz
2 dis sarimsak
1 sogan (rendelenmis)
1 yesil biber (aci)
1/2 tatli kasigi karabiber
2 corba kasigi aci sos (veya aci biber yani jalapeno)
- Kiymayi kavurun. Suyunu cekinceye kadar karistirarak orta hararetli isida pisirin
- Eger kendi hazirladiginiz baharatlari kullanmak istiyorsaniz baharatlarinizi kiymayi kavururken ekleyin.
- Domates sosunu ekleyip 5 dakika daha pisirin. Biraz suyunu cekinceye kadar. Eger biraz sulu seviyorsaniz, suyu da bu asamada ekleyebilirsiniz. O zaman kaynamasini bekleyin
- Fasulyeleri yikayin ve ekleyin. 5 dakika daha pisirin.
- Sicak servis yaparken uzerine peynir serpeleyebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment