Bu tarif cok ama cok fazla asure yapiyor. Yarim tarif yapmanizi oneriyorum. Ben yarim vermedim tarifi cunki kivam super.
2.5 su bardagi bugday
1 su bardagi nohut
1 su bardagi kuru fasulye (beyaz)
1/2 su bardagi pirinc
100 gr. (Yaklasik 20 tane) kuru kayisi (ince kiyilmis)
100 gr. (Yaklasik 12 tane) kuru incir (ince kiyilmis)
150 gr kuru uzum
3 su bardagi seker
2 portakalin kabugu (yikanip rendelenmis)
1/4 su bardagi gul suyu
Arzuya gore haslanip kabugu soyulmus kestane (kaselerin dibi icin)
Uzerine: hindistan cevizi, nar taneleri, tarcin, ceviz ici
- Asure aslinda zor degil ama bir gece evvelinden baslanmasi gerekdiriyor.
- Once bugdayi tencereye koyup, uzerini 4 parmak kadar gececek kadar su ile bir kaynatip, altini kapatin ve bir gece (8-9 saat) dinlendirin.
- Nohut ve fasulyeyi birlestirip ayni bugday gibi uzerini 4 parmak gececek kadar su ile kaynatip, altini kapatin ve bir gece dinlendirin.
- Ertesi sabah once bugdayi tekrar orta ateste iyice yumusayincaya kadar pisirin. Bu 3 saat falan suruyor. Son 20 dakika kala, icerisine pirincleri ekleyin. Suyu azalirsa su ilave etmeyi unutmayin yanmasin.
- Fasulye ve nohutun suyunu degistirip onlarida orta atesde yumusayincaya kadar pisirin. Bu da 2.5 saat kadar suruyor. Suyu azalinca su ilave etmeyi unutmayin.
- Kayisi, Inciri yikayip kucuk dograyin. Portakallari yikayip arzuya gore kabuklarini ince kiyabilirsiniz veya rendeleyebilirsiniz
- Fasulye, nohut ve bugdayi ayni tencereye alip 10-15 dakika kadar daha orta hararetli ocakda pisirin.
- En son olarak seker, kayisi, incir, gul suyu, kuru uzumu, portakal kabuklarini ekleyin ve sadece bir tasim daha kaynatip ocakdan alin. Arzuya gore bu asamada vanilla da ekleyebilirsiniz.
- Asure bekledikce koyulasir. O zaman kaynar su ilave ederek arzu ettiginiz kivama getirebilirsiniz.
- Istediginiz sekilde geri kalan malzemelerle susleyebilirsiniz. Ornegin, en altina daha evvelden pisirilmis ve soyulmus kestane ve uzerine asure dokebilirsiniz. Ben asurede kestaneyi sevmiyorum.
- Uzerine hindistan cevizi, ceviz, tarcin ve nane taneleri koyarak susleyebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment