2 dis sarimsak
2 corba kasigi limon
1.5 corba kasigi Tahin
2 corba kasigi zeytin yagi
Tuz, karabiber, kirmizi biber
1/2 su bardagi yogurtlu sarimsak (Original tarifde yok ancak ben denedim cok guzel bir tad veriyor. 1/2 su bardagi yogurt ve 1 dish dovulmus sarimsak karisimi)
- Eger mumkunse patlicanlari magalda veya ocakda kozleyin
- Mumkun degilse firini 400 dereceye ayarlayin. Patlicanlari yikayi ortadan ikiye kesin. Uzerlerine kurumamasi icin biraz zeytinyagi surun. Aliminyumlu kagida sarin ve kesik taraflari alta gelmek uzere firina verin. Ben kucuk firinda pisirdim. 1 saat kadar pisirin. Patlicanlarin yumusadigini goreceksiniz.
- Firindan cikan patlicanlari sarili olarak sogumasini bekleyin.
- Sarimsaklari tuz ile havanda dovun
- Patlicanlarin icini kasik ile alip robota koyun ve geri kalan butun malzemeleri de icerisine atip krema sekline gelinceye kadar robotta kiyin.
- Arzu ederseniz1/2 su bardagi sarimsakli yogurt ekleyebilirsiniz
- Servis tabaginiza alip buz dolabinda 3 saat beklettikden sonra servis yapin
- Arzu ederseniz uzerine pul biber veya kiyilmis maydanoz ve biraz zeytinyagi gezdirerek susleyebilirsiniz
bu imamda her patlican yediginde ya bayiliyo yada agliyo hahahahah
ReplyDeleteAnonymous, guldurdun beni. Haklisin imamda bir patlican sorunu var :-)
ReplyDelete