Bu arada tarif buluncaya kadar yaptigim arastirmada Reyhanin kis doneminde evde saksida yetirtirelebildigini, kurutup saklanabilecegini ve buzlukda saklanabilecegini ogrendim.
Sos:
2 corba kasigi dolmalik fistik (veya ceviz)
2 dis sarimsak (ezilmis)
2 su bardagi Reyhan (goz karari. Fazla olsa da fark etmez)
1/2 su bardagi rendelenmis kasar peyniri
1/2 su bardagi zeytin yagi
tuz, biber
2 su bardagi makarna
- Dolmalik fistiklari kisik hararetli firinda biraz kizartin. Kizartmadan da olur. Arzu ederseniz fistik yerine ceviz de kullanabilirsiniz yanliz tuzsuz olsun
- Reyhanlari kisa bir sure robotta gecirdikden sonra sosun diger malzemelerini atip robotta iyice ezin
- Makarnayi tuzlu suda haslayip suzun
- Sos ile makarnayi karistirin.
- Makarna bu sekilde yenilecegi gibi balik, tavuk yaninda da servis yapilabilir. Hatta bu sos mangalda kozlenmis sebzelere de surulebilir
- Sos birkac gun onceden yapilip buz dolabinda 3-4 gun saklanabildigi gibi buzlukda 6 ay saklanabilir
- Ilginc bir yan daha nane sosu da bu sos gibi hazirlanabilir. O zaman yapilmasi gereken degisiklikler peynir koyulmuyor, Reyhan yerine Nane kullaniliyor ve de zeytin yagi yerine misir ozu yagi kullaniliyor. Naneli makarna da kuzu etine daha uygun.
No comments:
Post a Comment