Monday, August 2, 2010

YALANCI SU BOREGI (MAKARNA BOREGI)

Bu tarifi denemenizi mutlaka tavsiye ediyorum.  Su boregini aratmiyor.  Baklava hamuru ile yapildigi icin cok da kolay. 


1/2 kutu baklava hamuru
  (8 kat ustune, 8 kat altina)

 Yarim paket kelebek makarna (250 gr.)
300 gr beyaz peynir
4-5 corba kasigi maydanoz

Sos:
4 yumurta (1in sarisi uzeri icin)
 2 su bardagi sut
 1 su bardagi sivi yag

Buyuk boy tepsi
  • Makarnayi tuzlu suda 10 dakika haslayin ve suyunu suzup sogumaya birakin
  • 1 yumurtanin sarisini uzeri icin ayirin.  Geri kalan sos malzemelerini hep birlikde tel ile karistirarak hazirlayin
  • Baklava hamurunu ikiye bolun.  1 yarisini bu tarifte kullanmak icin ayirin ve diger yarisini da guzel sarip kaldirin
  • Tepsinizin altini guzelce yaglayin veya spray kullanin.
  • Sosun yarisindan bir parmak azi, makarna ve rendeelenmis peynirinizi harmanlayin
  • Baklava hamurunuzu ikiye bolun.  Ilk yarisi altina, ikinci yarisi uzerine kullanilacak
  • Baklava hamurunuzun ilk yarisini 2 serit hamur, uzerine hamuru iyice islatak sekilde sos dokerek tepsiye dizin.  Hamurunuz tepsinizden buyuk ise hic muhim degil burusturarak yerlestirin
  • Makarnayi ortasina dokun
  • Ust kat hamurunu yine ayni sekilde 2 serit hamur ve sos ile islatarak yerlestirin.  Sosunuzdan birkac kasik en ustune dokmeyi de unutmayin
  • En ustune daha evvelden ayirdiginiz sos ile bir yumurta sarisini cirpip dokun
  • 180 derece firinda pisirin.  Alti ve uzeri kizarincaya kadar

No comments:

Post a Comment