1/2 kutu baklava hamuru
(8 kat ustune, 8 kat altina)
Yarim paket kelebek makarna (250 gr.)
300 gr beyaz peynir
4-5 corba kasigi maydanoz
Sos:
4 yumurta (1in sarisi uzeri icin)
2 su bardagi sut
1 su bardagi sivi yag
Buyuk boy tepsi
- Makarnayi tuzlu suda 10 dakika haslayin ve suyunu suzup sogumaya birakin
- 1 yumurtanin sarisini uzeri icin ayirin. Geri kalan sos malzemelerini hep birlikde tel ile karistirarak hazirlayin
- Baklava hamurunu ikiye bolun. 1 yarisini bu tarifte kullanmak icin ayirin ve diger yarisini da guzel sarip kaldirin
- Tepsinizin altini guzelce yaglayin veya spray kullanin.
- Sosun yarisindan bir parmak azi, makarna ve rendeelenmis peynirinizi harmanlayin
- Baklava hamurunuzu ikiye bolun. Ilk yarisi altina, ikinci yarisi uzerine kullanilacak
- Baklava hamurunuzun ilk yarisini 2 serit hamur, uzerine hamuru iyice islatak sekilde sos dokerek tepsiye dizin. Hamurunuz tepsinizden buyuk ise hic muhim degil burusturarak yerlestirin
- Makarnayi ortasina dokun
- Ust kat hamurunu yine ayni sekilde 2 serit hamur ve sos ile islatarak yerlestirin. Sosunuzdan birkac kasik en ustune dokmeyi de unutmayin
- En ustune daha evvelden ayirdiginiz sos ile bir yumurta sarisini cirpip dokun
- 180 derece firinda pisirin. Alti ve uzeri kizarincaya kadar
No comments:
Post a Comment