Wednesday, March 21, 2012

PATATESLI SAKSUKA

Patetesli Saksuka Akdeniz yoresel yemeklerinden biridir.  Sicak yaz aylarinda sarimsakli yogurt ve suyuna bandiginiz firindan yeni cikmis sicacik ekmek ile agziniza layik bir yemek.
2 - 4 patlican
4 patates
2 biber
2 dis sarimsak
1/2 kg domates
tuz, karabiber
Zeytin yagi
  • Patlicanlari alacali soyun.  Kup seklinde dograyip tuzlu suda 20 dakika acisi cikincaya kadar bekletin (asagidaki resimlerdeki gibi)

  • Patlicanlari suzun ve bol yagda kizartin.  Yaginin suzulmesi icin suzgecin icerisinde bir muddet bekletebilirsiniz veya kagit havlunun uzerinde bekletebilirsiniz.
  • Patatesleri soyun.  Patlicanlar gibi kup seklinde dograyin ve kizartin
  • Biberleri yikayip kucuk dograyin ve kizartin
  • Kizarmis olan sebzelerinizin hepsini buyukce bir kapta harmanlayin
  • Sarimsagi tuz ile havanda dovun
  • Domatesleri rendeleyin (veya robottan gecirin)
  • Tencerede domates, tuz, karabiber ve sarimsagi kaynadikdan sonra isiyi orta hararete alip biraz suyunu cekinceye kadar pisirin.  Sogumaya birakin
  • Servis yapmadan evvel domates sosunuzun yarisini kizarmis sebzelerle karistirin ve servis tabaginiza alin. Geri kalan domates sosunu da uzerine dokun.
  • Arzuya gore sarimsakli yogurt ile servis yapin

4 comments:

  1. ellerinize sağlık güzel olmuş patlıcan yemeğine bayılıyorun her nesi olursa olsun sevgiler

    ReplyDelete
  2. teşekkürler arkadaşım desdegin için tarifin çok güzel leziz hiç duymadıgım tarifler ellerine saglık tekrar katılmanı beklerim

    ReplyDelete
  3. ŞULECİM ELLERİNE SAĞLIK EKMEĞİ ALDIM GELDİMMMMMMMM.
    :))))))))))

    ReplyDelete
  4. Ailece çok severiz. İnsana tam da yazı anımsatan bir lezzet. Ellerinize sağlık, sevgiler.

    ReplyDelete