1 su bardagi hindistan cevizi (kuru)
1 su bardagi seker
2.5 su bardagi un
3/4 su bardagi tereyagi (oda sicakliginda)
2 yumurta
1 cay kasigi vanilya
Kremasi
1 su bardagi pudra sekeri
1/2 cay kasigi vanilya
3 corba kasigi sut
- Hindistan cevizi ve sekeri robottan gecirip un haline getirin
- Ayri bir kabin icerisinde tereyagi ve unu karistirin (puturlu bir karisim haline gelir). Hindistan cevizi ile seker karisimini ekleyin. Daha sonra cirpilmis yumurta ve vanilyayi ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin.
- Hafif unlanmis tahta uzerinde 1/2 cm kalinliginda acip istediginiz sekilde kesin ve 180 dereceye isitilmis firinda 8-10 dakika pisirin (kenarlari biraz sararincaya kadar).
- Sogudukdan sonra uzerine kremasini surun ve arzuya gore susleyip servis yapin. Servis yapmadan evvel kremanin tamamen katilasmasini bekleyin (1 saat kadar)
MMMMMMM HARİKA CANIM
ReplyDeleteELLERİNE SAĞLIK:)))
Sekercim kimler icin yaptin bunlari:))))) afiyetler olsun
ReplyDeleteçok şık bir pasta olmuş ellerinize sağlık...
ReplyDelete