2 yumurta (cirpilmis)
3/4 su bardagi seker
1/3 su bardagi yogurt
6 corba kasigi eritilmis tereyagi
1.5 su bardagi un
1 tatli kasigi karbonat
1/2 tatli kasigi tuz
1.5 su bardagi muz (3 orta boy ve iyice olgun)
1/2 su bardagi dovulmus ceviz
1/2 su bardagi cikolaata parcalari (arzuya gore)
1/2 su bardagi cikolaata parcalari (arzuya gore)
Arzuya gore uzerine:
2 corba kasigi eritilmis tereyagi
3 Corba kasigi esmer seker
1 tatli kasigi tarcin
Biraz degisiklik icin arzuya gore 2 orta boy elma (kucuk dogranmis) eklenebilir. Ben pek eklemiyorum.
- Ilk once pisireceginiz kalibi erimis tereyagi surun ve unlayin. Un cok onemli. Piserken kalibin kenarindaki unlara tirmanarak kabariyor.
- Muzlari irice kesin.
- Bu tarifi yaparken mixer kullanmayin. Tahta kasik veya catal yeterli. Fazla cirpildigi zaman kabarmayabilir.
- Yumurta ile sekeri catal ile cirpin.
- Diger malzemelerde teker teker tahta kasikla ile ekleyin.
- En son muz, ceviz ve tarcini ekleyin ve birazcik son birkac kez karistirin
- Yaglanmis ekmek kalibina dokulup 800 derecede 1 saat kadar pisirin.
Pek lezzetli görünüyor maşallah. Muzlu somun denemeye değer gibi. Ellerinize sağlık.
ReplyDeleteçok değişik ellerine sağlık
ReplyDeletesevgiler
Afiyet olsun sekercim..hani bize :D
ReplyDeleteelinize sağlık, çok leziz bir tarif.
ReplyDeleteellerinize sağlık harika olmuş vede değişik sevgilerimle
ReplyDeleteseval