4 su bardagi tavuk suyu
1 tavuk gogsu
1 kup tavuk bulyon
2 kahve fincani (150 ml) sehriye
3 orta boy domates
1 cay kasigi domates salcasi
2 corba kasigi tereyagi
tuz
Istege gore: Nane veya yarim limon
- Tavuk gogsunu 5 su bardagi suda kaynatin ve tavuk gogsunu cikartip sogumaya birakin
- Domatesleri rendeleyin
- Tavuk sogudukdan sonra didikleyin
- Domatesleri tereyaginda biraz kavurun
- Tavuk susyu, bulyon, didiklenmis tavugu, salcayi ve tuzu ekleyip kaynatin
- Icerisine sehriyeyi ekleyip orta isida pisirin
- Arzuya gore servis yapacaginiz zaman limon suyu ve nane ekleyebilirsiniz.
En çok yapılan anne çorbasıdır. Hele yaz domatesleriyle, bol sarımsaklı ne çok severim. Bakarken canım istedi, ellerinize sağlık olsun.
ReplyDeleteSevgiler.