2 tatli kasigi kuru maya
1/4 su bardagi ilik su
2 tatli kasigi seker
2 su bardagi ilik su
1/2 su bardagi seker
2 yumurta
4 corba kasigi siviyag
2 tatli kasigi tuz
Un (8 su bardagi kadar)
24 tane yapiyor
Eger tarcinli ve kuru uzumlu denemek istiyorsaniz:
2 corba kasigi tereyagi,
3 corba kasigi tarcin,
1 su bardagi kuru uzum
- 2 tatli kasigi mayayi, 1/4 su bardagi ilik suyu ve 2 tatli kasigi sekeri buyuk bir bardakda karistirip 10 dakika bekletin
- Buyuk bir kapta 2 yumurta, 1/2 su bardagi seker, tuz, ve yagin yarisini karistirin
- Kabaran mayayi ekleyin
- Unu yavas yavas ilave edip elinize yapismayacak kivama gelince unlanmis bir masaya alip yogurun. 10 dakika kadar. Parmaginizla hamura bastirdiginiz zaman geri gelmesi gerekiyor.
- Uzerine yagin geri kalanini surun. Islak bir havlu veya strech film ile kaptip buz dolabinda 4-5 saat veya 1 gece bekletin
- Eger yarisini tarcinli ve uzumlu yapmak istiyorsaniz, yarisini ayirin ve erimis tereyagi, tarcin ve uzumu ekleyip yogurun.
- Ceviz buyuklugunde toplar yapin
- 3 topu 1 muffin kapin icerisine yerlestirin
- 1-1.5 saat disarida bekletin
- 180 derece firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin (20-25 dakika)
No comments:
Post a Comment