Friday, March 11, 2011

EKMEK MUFFIN

Belki ismi biraz garip gelecek ama Ingilizceden tercumesi zor olan bir tarif.   Ilk ogrendigim ve yaptigim hamur oldugu icin bu tarif benim icin cok degerli.  Lisede okulda ogremistim.  Kahvaltida uzerine biraz tereyagi surerseniz cok nefis.  Bu sefer bir degisiklik olsun diye yarisina kuru uzum ve tereyagi ekledim.  O da cok nefis.


2 tatli kasigi kuru maya
1/4 su bardagi ilik su
2 tatli kasigi seker

2 su bardagi ilik su
1/2 su bardagi seker
2 yumurta
4 corba kasigi siviyag
2 tatli kasigi tuz
Un (8 su bardagi kadar)

24 tane yapiyor

Eger tarcinli ve kuru uzumlu denemek istiyorsaniz:
 2 corba kasigi tereyagi,
3 corba kasigi tarcin,
1 su bardagi kuru uzum
  • 2 tatli kasigi mayayi, 1/4 su bardagi ilik suyu ve 2 tatli kasigi sekeri buyuk bir bardakda karistirip 10 dakika bekletin
  • Buyuk bir kapta 2 yumurta, 1/2 su bardagi seker, tuz, ve yagin yarisini karistirin
  • Kabaran mayayi ekleyin
  • Unu yavas yavas ilave edip elinize yapismayacak kivama gelince unlanmis bir masaya alip yogurun. 10 dakika kadar. Parmaginizla hamura bastirdiginiz zaman geri gelmesi gerekiyor.
  • Uzerine yagin geri kalanini surun.  Islak bir havlu veya strech film ile kaptip buz dolabinda 4-5 saat veya 1 gece bekletin
  • Eger yarisini tarcinli ve uzumlu yapmak istiyorsaniz, yarisini ayirin ve erimis tereyagi, tarcin ve uzumu ekleyip yogurun.
  • Ceviz buyuklugunde toplar yapin
  • 3 topu 1 muffin kapin icerisine yerlestirin
  • 1-1.5 saat disarida bekletin
  • 180 derece firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin (20-25 dakika)

No comments:

Post a Comment