Saturday, March 5, 2011

DEREOTLU KABAK CORBASI

Hayatimda yedigim en guzel kabak corbasi oldugunu dusunuyorum.  Hemde cok kolay.  Mutlaka deneyin.



1 kg Kabak
1/2 cay bardagi siviyag
2 corba kasigi un
1 bulyon (et kokusu olsun diye)
Sut (3 su bardagi)
Su (1 - 2 su bardagi)
Dereotu (1 demet)
Tuz
  • Kabaklari yikayip rendenin kalin tarafi ile rendeleyin
  • Unu yagda, un kokusu gidinceye kadar kavurun (ama dikkat edin pembelesmesin)
  • Sutu ekleyin ve yogurt kivamina gelinceye kadar pisirin
  • Bulyonu suda eritin
  • Rendelenmiz kabagi, bulyonlu suyu ve de tuzu ekleyin
  • Kabaklar pisinceye kadar pisirin.  15 dakika kadar
  • Bolca yikanmis ve ufak kesilmis dereotunu ekleyip servis yapin

No comments:

Post a Comment