1/4 su bardagi ilik su
1 corba kasigi seker
1 corba kasigi kuru maya
3/4 su bardagi ilik su
1 su bardagi ilik sut
1 tatli kasigi tuz
2 corba kasigi zeytin yagi
5.5 su bardagi un
1 su bardagi rendelenmis cedar peyniri \(Peyniri cok seviyorsaniz miktarini cogaltmaniz gerekebilir)
1 yumurtanin sarisi uzeri icin
Corek otu
- Buyuk bir bardagin icerisine 1/4 su bardagi suyu, 1 corba kasigi seker ve 1 corba kasigi mayayi koyup mayalanmaya birakin. 15 dakika kadar sonra mayanin iyice kabardigini goreceksiniz.
- Mayaniz hazir oldugu zaman un, tuz, 3/4 cup ilik su, ilik sut, zeytin yagi ve maya ile yumusak bir hamur elde edin. 2 saat oda sicakliginda bekletin.
- Eger acma yapmak istiyorsaniz, hamurdan mandalina buyuklugunde parcalar koparin. Merdane ile uzunlamasina acip icerisine peynir koyup sarin. Ister simit ister acma seklini verin.
- Eger benim gibi ekmek/pogaca seklinde yapmak istiyorsaniz, peyniri hamura ekleyip iyice yogurun. Hamurunuzdan mandalina buyuklugunde parcalar kopartip avucunuzun icerisinde cubuklar yapip dugum yapin. Peynirden bir kisim ayirip uzerine serpebilirsiniz.
- Tepsinize hazir olan hamurunuzu dizin
- Uzerlerine 1 yumurta sarisini surup corek otu serpin
- Firininizi 180 dereceye ayarlayin ve uzerleri kizarincaya kadar pisirin (35-40 dak)
No comments:
Post a Comment