Ekmek Makinasi ile yapiyorsaniz:
1 su bardagi su
1 corba kasigi siviyag
1/4 su bardagi bal
1 tatli kasigi tuz
1/2 su bardagi yulaf
2 1/3 su bardagi un
1.5 tatli kasigi kuru maya
- Ilk once sivi malzemeleri makinaya koyun
- Sonra kuru malzemeleri sira ile: tuz, yulaf ve unu ekleyin. Unun ust tarafini havuz seklinde acip icerisine mayayi ekleyin (hemen siviya dokunmamasi icin)
- Makinanizi "Acik renk" (light) ayarina alip baslatin.
- Kucuk boy bir ekmek yapiyor
Elde yapiyorsaniz:
2 su bardagi kaynar su
1 su bardagi yulaf
1/2 su bardagi bal
2 corba kasigi siviyag
1 tatli kasigi tuz
1.5 tatli kasigi maya
1/2 su bardagi ilik su
4 su bardagi un
- 1 su bardagi yulafi 2 su bardagi kaynar suda 1 saat bekletin
- 1.5 tatli kasigi mayayi 1/2 su bardagi ilik suda ezin ve 10 dakika bekletin
- Yulaf ve mayayi buyuk bir kapda karistirip un haric diger malzemeleri ekleyin
- Ilk once unun yarisi ve sonra 1/2 su bardagi olarak unu ekleyip hamur yapmaya baslayin. Cok yapiskan bir hamur olmasin. 4 su bardagindan fazla un gerekirse corba kasigi ile ilave ederek kivamini buldurun
- Unlu bir zemine alip 20 dakika yogurun. Uzerini kapatip 1 -2 saat bekletin. Hamur iki misli oluncaya kadar. Hamuru bir kez daha yogurup kabartisini indirin.
- 2 litrelik ekmek tepsisini yaglayin. Hamuru icerisine yerlestirin. Uzerini kapatip 20-40 dakika arasinda bir kez daha kabarmasi icin birakin.
- Arzuya gore uzerine 2 corba kasigi bal surup yulaf serpebilirsiniz
- Firini 190 dereceye ayarlayin ve 30 dakika (veya uzeri kizarincaya kadar) pisirin
No comments:
Post a Comment