Saturday, April 9, 2011

TAHINLI KURABIYE (Sade ve Cikolatali)

Eskiden Tahini sevmezdim.  Simdi ise bayiliyorum.  Bu Kurabiyede tahin tadi tam yerinde.  Ne az nede fazla.  Kurabiyeler agizda dagiliyor.  Kapali bir kapta saklanirsa da cok uzun zaman taze kaliyor.  Sadesi cok guzel oldugu gibi cikolatalisi da bir baska guzel.  Denemeden gecmeyin.


1 su bardağı ayçiçeği yağı
1 su bardağı pudra şekeri
2/3 su bardagi tahin
1 paket vanilya
1 tatli kasigi kabartma tozu
1 su bardağı dövülmüş ceviz
 3.5 su bardağı un

Cikolata sosu:
1/2 su bardagi cikolata parcalari
3 corba kasigi sut
  • Butun malzemeleri buyuk bir kapta yogurup sertce bir hamur elde edin.  Hamur biraz kirinti oluyor ama toplayip bir butun haline getirin.  Uzerini kapatip buz dolabinda 30 dakika dinlendirin
  • Fırını 180 dereceye isitin
  • Tepsinizi yagli kagit ile kaplayin.  Hamurdan ceviz buyuklugunde parcalar kopartip yuvarlak sekil verin.  Arzu ederseniz biraz yassi da yapabilirsiniz.  Yine arzuya gore uzerlerine catal ile sekiller de cizebilirsiniz
  • Firinda 15 dakika pişirin.
  • Arzuya gore cikolatayi mikrodalgada sut ile eritip kurabiyelerinizin yarisini cikolataya batirabilirsiniz.
  • Iyice sogudukdan sonra servis tabagina alabilirsiniz.

No comments:

Post a Comment