1.5 su bardagi yumusak tereyagi
1.5 su bardagi seker
2 yumurta
2 corba kasigi sut
1 paket vanilya
2.5 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 tatli kasigi tuz
5 su bardagi un
Dekorasyon:
Pudra sekeri
Sut
Renkli sekerler
- Seker ve yagi guzelce karistirin
- Sut ve yumurtayi ekleyin ve karistirmaya devam edin
- Tuz, kabartma tozu, vanilyayi da ekledikden sonra unu yavas yavas ilave edin. 3 su bardagindan sonra yarim su bardagi ilave ederek hamurunuz elinize yapismayacak kivama gelinceye kadar un ilave edin.
- Hamurunuzun uzerini kapatip buz dolabinda 2-3 saat dinledirin
- Merdane ile istediginiz kalinlikda acin. Kurabiyeniz kalin olursa yumusak oluyor. Yarim cm den biraz daha ince olunca tam kivaminda oluyor
- 180 derece firinda 10-15 dakika pisirin. Uzerleri beyaz kalmasi gerekiyor. Kenarlar biraz sertlesince pismis demekdir
- Dekorasyon tam olarak sogudukdan sonra yapilmasi gerekiyor.
- Dekorasyonu icin pudra sekeri ve cok az sut ile biraz koyuca bir krema hazirlayin
- Kurabiyelerin uzerine surup renkli sekerlerle susleyin
- Uzerleri iyice kuruyuncaya kadar birakin.
No comments:
Post a Comment