Sunday, July 3, 2011

ET VE SEBZE KIZARTMA KARISIMI (STIR FRY)

Bu yemek Cin sofrasinin vaz gecilmez yemeklerinden biri.  Ingilizceden Turkceye tercumede bayagi zorlandim. Sonunda karisik bir kizartma olarak yazdim.  Bizim kizartmalar gibi bol yag yok.  Aksine cok az yagda ve de kizgin tavada.  Ben buzluklarda satilan Cin sebzeleri ile yaptim.  Arzu ederseniz sebzelerinizi kendiniz karar verip ekleyebilirsiniz.  Ornegin, sogan, brokoli, kabak, kirmizi ve yesil biber gibi.  Bir de salata sosu kullandim.  Ismi Catalina.  Turkiyede bulunurmu bilmiyorum ama onu da kendiniz yapabilirsiniz.  Onunda tarifini yaziyorum.


4 corba kasigi zeytin yagi (2 corba kasigi sebzeler ve 2 corba kasigi et icin)
1/4 su bardagi soy sosu
2 Tbsp. Catalina Dressing (ev yapim tarifi altta)
3/4 tsp. tatli kasigi zencefil
1/2 kg (500 gr) dana eti, incecik kiyilmis
2 corba kasigi nisasta
1 paket. (750 g) buzlukdaki Cin sebzeleri, buzlukdan cikartilip suyu akitilip kurudukdan sonra kullanin
1 sogan, 1 kirmizi pepper, 1 kabak
1 paket Bovril bulyon
1/4 su bardagi su
1/4 su bardagi tuzlu fistik
Karabiber, tuz

  • 2 corba kasigi zeytinyagini biraz isitin
  • Icersine daha evvelden ince kiydiginiz sogan, kirmizi biber ve kabagi ekleyip biraz yumusayincaya kadar kizartin ve isidan indirin
  • Bir baska tavada yine 2 corba kasigi zeytinyagini kizdirin.  2 corba kasigi nisastada incecik kiyilmis etinizi harmanlayin ve zeytinyagina ekleyip kizartin
  • Diger buzlukdan cikarttiginiz sebzelerinizi ekleyip yumusayincaya kadar pisirin
  • Daha evvel kizartmis oldugunuz sebzeleri de ekleyin
  • Bir baska tarafta Soy sosu, catalina sosu, suyu, bulyonu ve de zencefili karistirip uzerine dokun
  • Karabiber ve tuzunu ekleyin
  • Suyunu biraz cektikden sonra altini kapatin
  • Cin makarnasi veya pilav uzerine servis yapin
  • En ustune de fistik serpin
Catalina sosu yapmak icin:
2/3 su bardagi zeytin yagi
1/3 su bardagi elma sirkesi
1/2 su bardagi ketchup
2 corba kasigi pudra sekeri
1 tatli kasigi toz seker
1/2 tatli kasigi tuz
1 dis sarimsak

Butun malzemeleri bir kavanoza koyup guzelce calkalayin.  Sekerler eriyinceye kadar.  Salata uzerine ayrica kullanabilirsiniz.  Her kullacaginiz zaman guzelce calkalamayi unutmayin.

No comments:

Post a Comment