1 Su bardagi Kuskus Makarna
1/4 su bardagi siviyag
2.2 su bardagi su
Tuz
5-6 Kornison tursu
5-6 corba kasigi konserve bezelye
5-6 corba kasigi konserve misir
1/2 demet maydanoz
1 kozlenmis kirmizi biber
3 dal taze sogan
1 limon suyu
1 tatli kasigi nar eksisi
1/4 su bardagi zeytinyagi
- Orta boy bir tencereye 1/4 su bardagi siviyagi koyun ve kuskusu acik kahverengi oluncaya kadar kavurun
- Uzerine 2.5 su bardagi su ekleyin. Tuzunu da ekleyip az atesde (ayni pilavda oldugu gibi) kuskuslar yumusayincaya kadar pisirin. Arada sirada karistirin ki altina yapismasin
- Sogumaya birakin
- Kirmizi biberi kozleyin. Ben kucuk firinda kozluyorum. Biberi yikayip ortadan ikiye kesiyorum. 180 derece firinda 30 ile 45 dakika arasinda oluyor. Soguyunca kabuklarini soyup kucuk parcalara kesin
- Konserve bezelye ve konserve misiri soguk sudan gecirin
- Yesil sogani yikayip kucuk dograyin
- Butun malzemelerinizi harmanlayin.
- Limon, nar eksisi ve zeytinyagini ekleyin.
- Ben cok limonlu seviyorum. Sizde damak tadiniza gore daha fazla limon, zeytinyagi ve tuz ekleyebilirsiniz.
No comments:
Post a Comment