Saturday, October 29, 2011

KANAYAN KALP PASTASI

Cadilar bayrami simdi dunyaca biliniyor.  Internet den evvel oyle degildi.  Dun aksam bir tiyatro oyununda idik.  Ilginc bir kisim bundan 30 sene evvel Kanadaya goc eden insanlarin cadilar bayrami ile ilk tanisma hikayeleri idi.  Bir aileninki beni cok guldurdu.  Hikaye soyle: Anne baba isten geliyorlar yorgun argin.  Aksam yemegi hazirlanirken kapi caliniyor.  Actiklarinda uzerlerinde kostumlu cocuklar elleri acik seker bekliyor.  Yuzlerindeki ifadeden onlarin yabanci oldugunu anlayan velilerden biri bayrami onlara acikliyorlar.  Anne hemen mutfaga kosup seker ariyor.  Bu arada evdeki kucukler heyecanlanip seker toplamaya cikmak istiyor (hangi cocuk istemez sekeri degilmi?).  Baba kosturup bakkaldan seker alma telasina kapilmisken, anne de evde kostum derdine dusuyor.  Anne cocuklarin eline ufacik bir kagit kese veriyor cunku komsulara gorgusuz dedirtmemek icin.  Cocuklarin ilk gittigi kapi bitisik komsu.  Kese kagidi ilk kapida doluyor.  Komsu eve donup yastik kilifi ile cikin diye nasihat ediyor.  Cocuklar eve donup annelerine soylediklerinde kesinlikle annelerini ikna edemiyorlar.  Sonunda posete anlasip tekrar yola koyulup seker toplayarak hayatlarinin ilk defa cadilar bayramini hatiralarina kayit ediyorlar.  Evet..cadilar bayraminizi kanayan kalp tarifi ile kutluyorum.


1 paket vanilyali kek unu veya sade pandispanya keki
1 kucuk kutu (85 gr. Jello), kirmizi oldugu icin kirazlisini sectim
1 paket krem santi
  • Keki kutusunun uzerindeki tarife gore pisirin.  Ben Duncan Hines kek ununu kullandim.  Onun tarifinde 2 yumurta, 1.4 su bardagi su ve 1/3 su bardagi yag vardi.  Kendiniz evde sade pandispanya da kullanabilirsiniz.
  • Pastanizi kalp seklindeki kalibiniza dokup pisirin ve en az 1 saat sogumasini bekleyin
  • Jelloyu hazirlayin.  1 kucuk paket Jelloyu 1 su bardagi kaynar suda iyice eritin.  1 su bardagi soguk su ekleyip karistirin
  • Pastanizi cesitli yerlerinden kalin bir sis ile delin
  • Jelloyu yavas yavas pastanizin uzerine dokun ve buz dolabinda 3 saat bekletin
  • Servis yapmadan evvel uzerine krem santi ve kirmizi seker parcalari ile susleyin

No comments:

Post a Comment