Friday, March 25, 2011

NESTLE ROLO KURABIYESI

Bu tarif aslinda klasik bir kurabiye tarifi.  Ancak Rolo cikolatasi takviyesi ile karamel ve cikolata da eklendiginde bambaska guzellikde bir kurabiye oluyor.  Kapis kapis yenip yapildigi gun tukendi.  Denemenizi tavsiye ediyorum.


40 tane kurabiye yapiyor

1 yumurta
1 su bardagi seker
1 tatli kasigi kabartma tozu
1/2 su bardagi yogurt
250 gr tuzsuz tereyagi
1/2 su bardagi siviyag
1 paket vanilla
Alabildigi kadar un
Rolo cikolatasi
Uzerine serpmek icin pudra sekeri
  • Cikolata ve pudra sekeri haricinde butun malzemeleri karistirip yumusak bir hamur elde edin. Hamur elinize yapismayacak. 10 dakika dinlendirin
  • Hamurdan findik buyuklugunde bir parca alip, avcunuzun icerisinde biraz duzeltin ve ortasina bir parca cikolata koydukdan sonra top seklini vererip tepsiye dizin.
  • 180 dereceye isitilmis firinda 30-35 dakika pisirin.  Uzerleri biraz pembelesince hazir demekdir
  • Kurabiyeler soguyunca servis tabaginiza alip uzerlerine pudra sekeri serpin

Saturday, March 19, 2011

DOMATESLI SEHRIYE CORBASI

Bu corba bana her zaman annemi hatirlatir.  Aksam yemegine yakin beklenmedik gelen misafiri yemek yemeden gondermezdi rahmetli.  Eh beklenmedik misafir olunca yemege takviyede mecburiyettir.  Hemen domatesli sehriye corbasi eklenirdi menuye.  En guzel tarafi ise sehriye corbasinin herkes tarafindan seviliyor olmasi degil mi?  Ben icerisine tavuk didikledim.  Gerekli degil aslinda.  Birde ben domates tadini sevdigim icin salca da ekledim.  Arzunuza gore degisiklikler yapabilirsiniz.
4 su bardagi tavuk suyu
1 tavuk gogsu
1 kup tavuk bulyon
2 kahve fincani (150 ml) sehriye
3 orta boy domates
1 cay kasigi domates salcasi
2 corba kasigi tereyagi
tuz
Istege gore: Nane veya yarim limon
  • Tavuk gogsunu 5 su bardagi suda kaynatin ve tavuk gogsunu cikartip sogumaya birakin
  • Domatesleri rendeleyin
  • Tavuk sogudukdan sonra didikleyin
  • Domatesleri tereyaginda biraz kavurun
  • Tavuk susyu, bulyon, didiklenmis tavugu, salcayi ve tuzu ekleyip kaynatin
  • Icerisine sehriyeyi ekleyip orta isida pisirin
  • Arzuya gore servis yapacaginiz zaman limon suyu ve nane ekleyebilirsiniz.

Friday, March 11, 2011

EKMEK MUFFIN

Belki ismi biraz garip gelecek ama Ingilizceden tercumesi zor olan bir tarif.   Ilk ogrendigim ve yaptigim hamur oldugu icin bu tarif benim icin cok degerli.  Lisede okulda ogremistim.  Kahvaltida uzerine biraz tereyagi surerseniz cok nefis.  Bu sefer bir degisiklik olsun diye yarisina kuru uzum ve tereyagi ekledim.  O da cok nefis.


2 tatli kasigi kuru maya
1/4 su bardagi ilik su
2 tatli kasigi seker

2 su bardagi ilik su
1/2 su bardagi seker
2 yumurta
4 corba kasigi siviyag
2 tatli kasigi tuz
Un (8 su bardagi kadar)

24 tane yapiyor

Eger tarcinli ve kuru uzumlu denemek istiyorsaniz:
 2 corba kasigi tereyagi,
3 corba kasigi tarcin,
1 su bardagi kuru uzum
  • 2 tatli kasigi mayayi, 1/4 su bardagi ilik suyu ve 2 tatli kasigi sekeri buyuk bir bardakda karistirip 10 dakika bekletin
  • Buyuk bir kapta 2 yumurta, 1/2 su bardagi seker, tuz, ve yagin yarisini karistirin
  • Kabaran mayayi ekleyin
  • Unu yavas yavas ilave edip elinize yapismayacak kivama gelince unlanmis bir masaya alip yogurun. 10 dakika kadar. Parmaginizla hamura bastirdiginiz zaman geri gelmesi gerekiyor.
  • Uzerine yagin geri kalanini surun.  Islak bir havlu veya strech film ile kaptip buz dolabinda 4-5 saat veya 1 gece bekletin
  • Eger yarisini tarcinli ve uzumlu yapmak istiyorsaniz, yarisini ayirin ve erimis tereyagi, tarcin ve uzumu ekleyip yogurun.
  • Ceviz buyuklugunde toplar yapin
  • 3 topu 1 muffin kapin icerisine yerlestirin
  • 1-1.5 saat disarida bekletin
  • 180 derece firinda uzerleri kizarincaya kadar pisirin (20-25 dakika)

Saturday, March 5, 2011

DEREOTLU KABAK CORBASI

Hayatimda yedigim en guzel kabak corbasi oldugunu dusunuyorum.  Hemde cok kolay.  Mutlaka deneyin.



1 kg Kabak
1/2 cay bardagi siviyag
2 corba kasigi un
1 bulyon (et kokusu olsun diye)
Sut (3 su bardagi)
Su (1 - 2 su bardagi)
Dereotu (1 demet)
Tuz
  • Kabaklari yikayip rendenin kalin tarafi ile rendeleyin
  • Unu yagda, un kokusu gidinceye kadar kavurun (ama dikkat edin pembelesmesin)
  • Sutu ekleyin ve yogurt kivamina gelinceye kadar pisirin
  • Bulyonu suda eritin
  • Rendelenmiz kabagi, bulyonlu suyu ve de tuzu ekleyin
  • Kabaklar pisinceye kadar pisirin.  15 dakika kadar
  • Bolca yikanmis ve ufak kesilmis dereotunu ekleyip servis yapin