isteataturk.com

Tuesday, January 10, 2012

NOHUT KOFTESI (FALAFEL SANDOVIC)

Falafel Asya kitasina ait bir yemek.  Bircok ulke kendisine ait oldugunu soyler.  Kimin oldugu onemli degil, muhim olan tadi tabiiki.  Genelde humus ile servis yapiliyor.  Ben ev yapimi Falafeli hazir alinana tercih ediyorum cunku hem daha sihhatli ve daha leziz oluyor.  Yapimi cok basit.  15 dakikada sofrada.  Puf noktasi hamurunun kivami.  Bayagi kati olmasi gerekiyor aksi takdirde piserken dagiliyor.  Ben un haric butun malzemeleri robottan gecirip unu elimle ilave edip hamur gibi yogurarak kivamini kontrol ediyorum.  Kati bir kofte kivamina geldigi zaman un eklemeyi birakiyorum.  Pidenin icerisine once humus sonra falafali doseyip, uzerine arzunuza gore marul, domates, sogan, tursu eklediginizde sadoviciniz hazir demekdir.


1 kutu konserve nohut (540 gr.), suyu suzulup yikanmis
1 orta boy sogan (ince kiyilmis)
1 corba kasigi sarimsak (pure yapilmis)
2 corba kasigi maydanoz (ince kiyilmis)
1tatli kasigi kisnis (toz halinde)
3/4 tatli kasigi kimyon
1/2 tatli kasigi tuz
6-8 corba kasigi un 

Pismesi: Kizartma (kizartmak icin yag)

Servis icin:
Pide ekmegi
Pidenin icine arzu ettiklerinizden.. humus, sarimsakli yogurt, domates, salatalik, tursu, salatalik

  • Un haric butun malzemeleri robota koyup hersey birbirine karisincaya kadar tutun
  • Karisiminizi hamur yogurmak icin kullandiginiz bir kaba gecirin.
  • Once 4 corba kasigi un ekleyerek yogurmaya baslayin.  Sert bir hamur elde edinceye kadar 1 corba kasigi un ekleyerek yogurun
  • Hamurunuz istenilen kivama geldiginde yuvarlak kofte seklini verin
  • Az yagda kizartin.  Hararetli ve bastan isitilmis yagda 5 dakika kizartmak yeterli.
  • Kizaran koftelerinizi kagit mendilin uzerine alip fazla yagini alin
  • Pidenizi arzu ederseniz bira isitabilirsiniz
  • Humus, domates, marul, sarimsakli yogurt, salatalik ve tursu ile servis yapin
  • Pidenin icersine once humusu sonra flafali yerlestirip, diger arzu ettiginiz seyleri de ekleyi sarin ve afiyetle yiyin

1 comment: