Sunday, January 29, 2012

VEJETERYAN CIG KOFTE

Bu tarif Yeturla lezzetler karesi sitesinden.  Benim 2. deneyim.  Ilk deneyim basarili olmamisti.  Belki bulgurda fazla su kaldigindan, belki de icerisinde domates oldugundan bilemiyorum artik biraz civik olmustu.  Tadi guzel oldugundan ikinci kez denedim.  Bu deneyimse oldukca basarili oldugundan misafirede ikram ettim.  Cok begeni kazandi.  Ben yarim tarif yaptim ve birkac malzemeyi de atladim.  Yarim tarifden 15 kofte elde ettim.   Bir seferlik yeterli oldugundan buraya da kendi yaptigim sekilde yaziyorum.  Evde hazirladigim cig kofte baharatinin geri kalani bir dahaki etsiz cig kofte yaptigim zaman kullanmak icin kaldirdim.

1/2 su bardagi cok ince koftelik bulgur
1 dilim bayat ekmek (kabuklari ile)
1 kucuk bas sogan
2 dis sarimsak
1/2 cay bardagi ince dovulmus ceviz
1 dolu tatli kasigi domates salcasi
1 dolu tatli kasigi aci biber salcasi
tuz
1 dolu tatli kasigi cig kofte baharati
1 corba kasigi zeytinyagi
2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz

Ev yapimi cig kofte baharati (Hazir yoksa evde yapip bu tarifde sadece 1 tatli kisigi kullanin) :
1 yemek kasigi yenibahar
1 yemek kasigi karabiber
2 yemek kasigi aci kirmizi biber tozu
2 yemek kasigi kimyon
2 yemek kasigi kori
1 yemek kasigi kisnis
1 tatli kasigi nane
1 tatli kasigi kekik

  • Bulguru bir suzgecin icerisine koyup uzerinden kaynar su gecirin ve biraz kurumasi icin birakin
  • Robotun icerisine sogan, dovulmus sarimsak, ekmek, domates salcasi, biber salcasi, baharatlari ve cevizi ekleyip macun sekline gelinceye kadar robottan gecirin
  • Bulguru ekleyip tekrar robottan gecirin.  Koyu bir karisim oldugunda zeytinyagini ekleyip alin
  • En son maydanozu ekleyip birkac kez yogurun
  • Kofteler yapip marul uzerinde servis yapin

2 comments:

  1. Gercektende nefisti..eline saglik..))Dun denedim ama benim mlz.de eksiklikller oldugundan seninki kadar lezzetli degildi..

    ReplyDelete
  2. Emelcigim.. Benimde 2. deneyimde guzel oldu. Eminim bir daha ki sefere daha guzel olacaktir.

    ReplyDelete