1/2 kg. Brokoli
2 corba kasigi tereyagi
2 corba kasigi un
1 su bardagi sut
1/2 cay bardagi kasar peyniri
1 su bardagi rendelenmis cedar peyniri
tuz, karabiber
- Brokoliyi yikayip cicekli kisimlarini kullanmak uzere kesin
- Kaynayan tuzlu su da brokoliyi cok as haslayin
- Suyunu suzun
- Bir baska kapta unu tereyaginda biraz kavurun. Bu kisim bence bu tarifin en zor tarafi cunku un yag ile karisinca kasiga yapisiyor. Yaninizda bir catal bulundurun ki kasiginizdan kaba tekrar tekrar alabilesiz
- Sutu ilave edin. Eger toplar olusursa karistirarak sos haline getirin.
- Icerisine kasar peynirini ilave edin.
- Sosunuz hazir olunca Brokolinizi bu karisima karistirin
- Tepsinizin altini yapismamasi icin sprayleyin
- Brokoliyi tepsiye dokun. Tek sira olmasina dikkat edin. Kalin oldugunda yumusak oluyor ki bu herkesin damak tadi icin degil (ben dahil)
- Uzerine Chedar peyniri de serpin
- 180 dereceye isittiginiz firinda uzerin kizarincaya kadar pisirin (20 dakika)
Nefis bir tarif olmuş
ReplyDeleteTam da benlik basit ve brakıloi var
Çok da güzel görünüyor
Ellerine yüreğine sağlık
Sevgiler
ellerine sağlık paylaşımların bol bol olsun inşallah çok güzel bir tarif deneyeceğim birgün;))
ReplyDeletesevgiler..