3-4 tavuk gogsu
1/3 su bardagi zeytinyagi
2 dolu yemek kasigi domates salcasi
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi karabiber
1/2 tatli kasigi kirmizi biber
arzuya gore kori veya yenibahar da ekleyebilirsiniz
Arzuya gore icine tavukla birlikde:
Patates kizartmasi, kivircik marul, sumakli sogan, domates, kornison tursu, aci biber, pul biber, kecup, mayonez
Durum: lavas ekmegi veya hint roti ekmegi
- Tavugu juliyen dograyin.
- Zeytinyagi, salca ve baharatlari da ekleyip uzerini strec ile kapatip buz dolabinda 3-4 saat bekletin.
- Yemek saatinden 1.5 saat once pisirmeye baslamaniz gerekiyor
- Tavugu tencereye koyup kapagini kapatin ve kisik atesde suyunu cekinceye kadar pisirin. Servisden 15 dakika evvel kapagini kapatip dinlendirin.
- Tavuk piserken patatesleri soyup yikayin, kup kup kesin ve az yagda kizartin
- Arzuya gore domates, juliyen dogranmis soganin icerisine sumak, kornison tursu, kucuk dogranmis kivircik marul ve birlikde baska servis yapmak istediginiz yan malzemelerinizi hazirlayin
- Lavas ekmeginizi servisden evvel isitin
- Ekmeginizin icine once tavuk sonra patates kizartmasi ve istediginiz ici ekleyip durun ve afiyetle yiyin
günaydın canım...sanırım bu sorun her evde aynı...ne pişirsem sorusu hiç eksik olmuyor.tavuklu dürüm çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.iyi haftalar.
ReplyDeleteellerine sağlık kurtarıcı bir tarif olmuş;) sağlıkla kal..
ReplyDelete