Sunday, April 29, 2012

TAVUKLU DURUM

Ne pisirelim derdi hic bitmiyor degilmi?  Calisan bayanlar icin bu is cok daha zor.  Ben senelerdir eve gelip yemek pisirmeyi cok zor buldugumdan dolayi hep bir gun evvelinden veya hafta sonunda yapip buzluga kaldirabilecegim yemekleri seciyorum ama o zaman da hep ayni seyleri yemekden insan bikip usaniyor.  Hafta sonlarinda degisik birseyler yapip ailemi memnun etmeye calisiyorum.  Bu hafta sonu yemegimiz Tavuklu durum.  Ilk defa denedim.  Cok begendik.  Mutlaka deneyin.






3-4 tavuk gogsu
1/3 su bardagi zeytinyagi
2 dolu yemek kasigi domates salcasi 
1 tatli kasigi tuz
1 tatli kasigi kekik
1/2 tatli kasigi karabiber
1/2 tatli kasigi kirmizi biber
arzuya gore kori veya yenibahar da ekleyebilirsiniz

Arzuya gore icine tavukla birlikde:
Patates kizartmasi, kivircik marul, sumakli sogan, domates, kornison tursu, aci biber, pul biber, kecup, mayonez

Durum: lavas ekmegi veya hint roti ekmegi
  • Tavugu juliyen dograyin. 
  • Zeytinyagi, salca ve baharatlari da ekleyip uzerini strec ile kapatip buz dolabinda 3-4 saat bekletin. 
  • Yemek saatinden 1.5 saat once pisirmeye baslamaniz gerekiyor
  • Tavugu tencereye koyup kapagini kapatin ve kisik atesde suyunu cekinceye kadar pisirin.  Servisden 15 dakika evvel kapagini kapatip dinlendirin.
  • Tavuk piserken patatesleri soyup yikayin, kup kup kesin ve az yagda kizartin
  • Arzuya gore domates, juliyen dogranmis soganin icerisine sumak, kornison tursu, kucuk dogranmis kivircik marul ve birlikde baska servis yapmak istediginiz yan malzemelerinizi hazirlayin
  • Lavas ekmeginizi servisden evvel isitin
  • Ekmeginizin icine once tavuk sonra patates kizartmasi ve istediginiz ici ekleyip durun ve afiyetle yiyin

2 comments:

  1. günaydın canım...sanırım bu sorun her evde aynı...ne pişirsem sorusu hiç eksik olmuyor.tavuklu dürüm çok güzel görünüyor.ellerine sağlık.iyi haftalar.

    ReplyDelete
  2. ellerine sağlık kurtarıcı bir tarif olmuş;) sağlıkla kal..

    ReplyDelete