4 su bardagi sut (1 lt)
4 corba kasigi (tepeleme dolu) nisasta
2/3 su bardagi seker
1 tatli kasigi tuzsuz tereyagi
1 tatli kasigi tuzsuz tereyagi
1 paket vanilla (9 gr)
3-4 ezilmis muz
Uzeri ici rendelenmis cikolata veya krem santi veya dondurma
- Soguk sutun icerisinde seker ve nisastayi eritin
- Az isida yavas yavas karistirarak muhallebi kivaminda pisirin
- Tereyagi ve vanilyayi ekleyip tereyagi eriyinceye kadar karistirin
- Icerisine ezilmis muzlari ekleyin ve servis tabaklarina alin
- Buz dolabinda birkac saat bekletin
- Uzerine rendelenmis cikolatayi ister sogudukdan sonra isterseniz sicakken ekleyin. Sicakken eklerseniz, uzerinde eriyor ki bu da bizim hosumuza gidiyor. Sogukken eklerseniz gorunumu daha guzel oluyor. Arzuya gore uzerine krem santi, dondurma veya dovulmus sam fistigi da ekleyebilirsiniz.
Puding ve muhallebi tarzi tatlilari cok severim. Cok güzel görünüyor, ellerinize saglik.
ReplyDeletemerhaba sizi izlemeye aldım...
ReplyDeletemuzlu pudingi çok severim...
kim sevmez ki ...
ellerinize sağlık...
sezde beni izlemye alırsanız seviniirm...
kocaman sevgiler...
Eee simdi bende yapacagim mi bunu canim istedi:)))) yarin deneyim ama muzsuz olarak.:-)
ReplyDeleteZiyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim her zaman beklerim sevgiler.
ReplyDeleteELLERİNE SAĞLIK ÇOK LEZİZ
ReplyDelete:)
Diyette olmama rağmen taalı yeme günümde mutlaka bunu yapacağım . Ellerinize sağlık.
ReplyDelete