Sunday, May 13, 2012

MUZLU PUDING

Muzlu puding hem yaz, hem kis severek yenilebilen hafif ve kalorisi az bir tatli.  Yumusamis ve kararmis muzlari degerlendirmek icin iyi bir yontem oldugu gibi benim gibi sut sevmeyenler icin guzel de bir kalsiyum kaynagi.  Seker kivami isteginize bagli.  Ben sekeri az sevdigim icin bana tatlisi biraz fazla geliyor ancak bu konuda evde azinlik oldugum icin onlarin damak tadina gore yapiyorum.  Arzuya gore uzerine cikolate yerine krem santi, dondurma veya dovulmus sam fistigi da eklenebilir.


4 su bardagi sut (1 lt)
4 corba kasigi (tepeleme dolu) nisasta
2/3 su bardagi seker
1 tatli kasigi tuzsuz tereyagi
1 paket vanilla (9 gr)
3-4 ezilmis muz
Uzeri ici rendelenmis cikolata veya krem santi veya dondurma
  • Soguk sutun icerisinde seker ve nisastayi eritin
  • Az isida yavas yavas karistirarak muhallebi kivaminda pisirin
  • Tereyagi ve vanilyayi ekleyip tereyagi eriyinceye kadar karistirin
  • Icerisine ezilmis muzlari ekleyin ve servis tabaklarina alin
  • Buz dolabinda birkac saat bekletin
  • Uzerine rendelenmis cikolatayi ister sogudukdan sonra isterseniz sicakken ekleyin. Sicakken eklerseniz, uzerinde eriyor ki bu da bizim hosumuza gidiyor. Sogukken eklerseniz gorunumu daha guzel oluyor.   Arzuya gore uzerine krem santi, dondurma veya dovulmus sam fistigi da ekleyebilirsiniz.

6 comments:

  1. Puding ve muhallebi tarzi tatlilari cok severim. Cok güzel görünüyor, ellerinize saglik.

    ReplyDelete
  2. merhaba sizi izlemeye aldım...
    muzlu pudingi çok severim...
    kim sevmez ki ...
    ellerinize sağlık...
    sezde beni izlemye alırsanız seviniirm...
    kocaman sevgiler...

    ReplyDelete
  3. Eee simdi bende yapacagim mi bunu canim istedi:)))) yarin deneyim ama muzsuz olarak.:-)

    ReplyDelete
  4. Ziyaretiniz ve güzel yorumunuz için teşekkür ederim her zaman beklerim sevgiler.

    ReplyDelete
  5. Diyette olmama rağmen taalı yeme günümde mutlaka bunu yapacağım . Ellerinize sağlık.

    ReplyDelete