isteataturk.com

Thursday, July 26, 2012

PIDE

Yaz aylari icin harika bir secenek.  Ramazanda sahur icin de guzel bir secenek bence.  Birkac degisik ic ile yapilinca herkesi memnun etmek mumkun.  Ben bu sefer kiymali ve peynirli yaptim.  Peynirli ve sucuklu da favorilerimiz icerisinde ancak sucuk evde kalmamis oldugundan peynirli sucuklu olmadi bu sefer.  Pidenin yanina ne mi yakisir?  Tabii ki Ayran!


Hamuru

1/2 su bardagi ilk sut maya icin
2 tatli kasigi kuru maya
1 tatli kasigi toz seker
1.5 su bardagi ilik sut
2 corba kasigi sivi yag
1 tatli kasigi tuz
3 su bardagi un

Kiymali ic:
1/2 kg orta yagli kiyma
1 buyuk kuru sogan ( ince dogranmis veya rendelenmis)
1 buyuk yesil biber ( ince dogranmis)
3 domates (ince dogranmis veya rendelenmis)
3 corba kasigi maydanoz (ince dogranmis)
Isteginize gore baharat: tuz, karabiber, kimyon, kirmizi biber
1 yemek kasik biber salcasi
1/2 su bardagi su

Peynirli ic:
100 gr beyaz peynir
1 yumurta
2 corba kasigi ince dogranmis maydanoz
  • Ilk once hamuru hazirlayin.  1/2 bardak ilik sut, 1 tatli kasigi seker ve 2 tatli kasigi kuru mayayi buyuk bir su bardaginda karistirip mayalanmasi icin 15 dakika bekletin
  • 2 su bardagi unun ortasini havuz gibi acip maya, yag, tuz ve 1.5 su bardagi ilik sutu ilave edip yogurmaya baslayin.  Yavas yavas geri kalan unu da ilave edin.  3 bardak un benim hamuruma yetti.  Hamur yumusak biraz ele yapisir gibi olmali.  Uzerini strec ile kapatip 15 dakika dinlendirin.
  • Hamuru 8 esit parcaya ayirip toplar yapin ve uzerine strec tekrar kapatip 1-2 saat daha dinlendirin.  
  • Ic malzemelerini listedeki butun malzemeleri bir kapta karistirarak hazirlayin.  Asagidaki resimde gorebilirsiniz.
  • Eger buyuk pideler yapip servisi keserek yapmak istiyorsaniz, her top ile bir pide yapin.  Eger daha kucuk kisi basina servis yapmak istiyorsaniz, toplarinizi ikiye bolerek pideler yapabilirsiniz
  • Merdane ile hamurunuzu oval sekilde acin.  Icerisine kenarlarindan uzerine cevrilecek sekilde bos birakip icini yerlestirin.  Kenarlari icin uzerine cevirerek kayik seklini verin (resimdeki gibi)
  • Kagit serilip unlanmis tepsiye pidelerinizi dizin
  • Firininizi 200 dereceye isitin.  Uzerleri kizarincaya kadar pisirin.  Firininiza gore 20 ile 30 dakika arasi.

10 comments:

  1. cezbedici:)ellerine sağlık sevgiler

    ReplyDelete
  2. çok güzeller
    ellerine sağlık canım

    ReplyDelete
  3. Mmmm nefis görünüyor canım. Ellerine sağlık. Sevgiler...

    ReplyDelete
  4. çok severim böyle hamur işlerini :))ellerinize sağlık nefis görünüyor..kıymalıdan alıyorum bir tane:))sevgiler..

    ReplyDelete
  5. oooo bu pidelere bayıldım....
    eminim süper olmuştur...
    ellerine sağlık canım...
    sevgiler..

    ReplyDelete
  6. Pideler enfes canım ellerine sağlık sevgiler.

    ReplyDelete
  7. Eeee hani bize hani bize:)) uff yaaa yapilmazki gecenin bu saatinde..birdhakine lutfen pide ve ayran olsun..ekmek peynirden vazgectim :))ellerine saglik canimm..

    ReplyDelete
  8. Suleee, bak bu pideleri Yalikavak'ta cook guzel yapiyorlar, hiiic ugrasmiyorsun sezlonguna kadar getiriyorlar. Haydi seni biraz daha heveslendireyim dedim, bekliyoruz bayrama:)
    Bu arada seninkiler de harika duruyor, ellerine saglik...

    ReplyDelete
  9. ev yapımı mis gibi pidelerin yerini hiçbirşey tutmaz.. gönül rahatlığıyla yenir ne güzel olmuşlar.. ellerinize sağlık.

    ReplyDelete
  10. Çok lezzetli görünüyor...
    Ellerinize sağlık...

    ReplyDelete