isteataturk.com

Friday, October 26, 2012

CUMHURIYET MARSI

29 Ekim de Cumhuriyet bayraminiz kutlu olsun!
CUMHURİYET MARŞI

Cumhuriyet, cumhuriyet, en güzel şey hürriyet
Nice zahmet, nice emek verdi sana bu millet!
Gazimin sen en büyük yadigarısın bana
Nice zahmet, nice emek verdi sana bu millet!

Dalgalansın her tarafta şanlı Türk'ün bayrağı
Korumaktır ve yüceltmek azmimiz bu toprağı!
Bu vatan hiç sensiz olmaz, ey güzel cumhuriyet
Milletim öyle demiştir ; ya ölüm, ya hürriyet!

Savas Akgun un "Bir baskadir benim Memleketim" videosu icin asagidaki linke tiklayin. 

Cumhuriyetimizin sonsuza dek devami dilekleri ile... Sevgiler.


5 comments:

  1. Guzel aydinlik, gunesli gunlere guzel kardesim...hepbirlikte..Iyi hafta sonunuz olsun..bu karanlik havada olabildigince..yagmur yagmur..go away:)

    ReplyDelete
  2. Merhabalar,

    Türkiye Cumhuriyeti’nin 89. yıldönümünü gururla ve kıvançla kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şeyini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsızlığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadelenin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin sonucudur. Bu nedenle yüce Türk Milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni, huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz ki el birliği ile çalışacak, Atatürk ilke ve devrimlerine her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Cumhuriyetimizin 89. yılını kutladığımız bu günlerde, geleceğe büyük bir ümit, inanç ve gayretle yürümek azmi ve de kararlılığı içindeyiz. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumuzun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin banisi Büyük Önder Atatürk’ü ve de silah arkadaşlarını, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi rahmet ve minnetle bir kez daha yad ediyor Cumhuriyet Bayramımızı yürekten en kalbi sevgilerimle kutluyorum.

    Recep Altun

    ReplyDelete
  3. Sevgili Şule bugün yürüyüşte de Bir Başkadır Memleketim'i bolbol dinledik, yerimde duramadım zıp zıp zıpladım valla:)biber gazıyla engellemek istemeselerdi Anıtkabir'e Ata'mıza kadar yürüyecektik...cumhuriyet bayramınız kutlu olsun..

    ReplyDelete
  4. Sevgili bucurukveben, biber gazi olmamali idi. Hakikaten cok yazik. Cok gecmis olsun. Benim Ankaradaki aile fertlerim arka safalarda olduklarindan biber gazini gormemisler ve de Anitkabire kadar yurumeyi basarmislar. Gonlunuzu rahat tutun. Izmirdeki aile fertlerim gazetelerde yazildigi gibi bir gece oncesinden basladi. Hepsi ile iftihar ettim.

    Bucurukveben, Recep bey ve Emel arkadasim, sizler gibiler oldukca (ki her ne kadar bir kisim su anda kendilerini gostermiyor olsa da), Cumhuriyet taraftarlari cogunlukda. Turkiyede Cumhuriyetin yikilmasi mumkun degil! Bugun bu kesinlikle ispat edildi. Icimiz ferahladi. Heleki basi benim annannem, babannem, ve Ataturkun annesi gibi bagli olanlari yuruyuslerde gormek cok guzeldi. Sevgiler.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Çok teşekkür ediyorum sevgili Şule, bana bir şey olmadı ama 60 yaşındaki abim biber gazından sırılsıklam olmuş, önce bir otobüs durağına sığınmış, gözlerindeki yanma geçmeyince acil servise gitmiş, iğne yapmışlar...biz de ailece katıldık seneye ALlah ömür verirse yine katılacağız...
      ben de siz ve kutlamaya katılan ailenizi tebrik ediyorum..nazik totolarını kaldırmayan tembeleş insanlar lütfen bizlerden, sizlerden örnek alsınlar..çünkü biliyorum ki, çoğu insan tembellikten korkudan çıkmıyor..
      sevgiler

      Delete