Wednesday, February 13, 2013

SOMUN KOFTE

Ismini Ingilizceden tercume edeyim dedim ama tam olmadi cunki tam tercumesi et somunu.  Ekmek somunu burada dikdortgen oldugu icin somun diyorlar.  Bende kiyma ile yapilip bizim kofteye benzediginden dolayi ismini kofte yazdim.  Servis yaparken ekmek gibi dilimliyorsunuz.  Genelde yaninda patates puresi ile servis yapiliyor.  Artan olursa ertesi gune ekmek arasi oglen yemegi oluyor bizim evde.

1/2 kilo kiyma
1 yumurta
1 paket (113 gr) tuzlu kraker
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi karabiber
1 dis sarimsak
1/2 su bardagi ketcup
Birkac damla worcestershire sosu (arzu edilirse)
  • Krakerler un kadar ince kirilir.  Bir avuc kadari uzeri icin ayrilir
  • Butun malzemeler karistirilir
  • Ekmek somunu seklindeki bir kabin altina yapmismamasi icin spray yapildikdan sonra, kabin seklini alacak sekilde dosenir.
  • Daha evvel ayirilan krakerler  yine ince kirilip, uzerine serpilir
  • 180 dereceye isitilmis firinda 1 saat pisirilir
Worcestershire sos sizin bulundugunuz yerde varmi bilmiyorum ama resmini ekleyeyim dedim.  Aslinda gerekli degil ama guzel bir koku veriyor.

15 comments:

  1. Bemde kofte kokusu nereden geliyor diyordum demekki sizin evdenmis:) Ellerine saglik Sule hanim..Afiyetler olsun.

    ReplyDelete
  2. Hiiii... Taa size kadar geldi mi kokusu Emel? Sarimsagi da cok fazla degil ama nasil oldu acaba :-) Sen et sevmezsin ama kalk gel arkadasim birlikde yeriz. Sevgiler.

    ReplyDelete
  3. çok güzel olmuş,ellerine sağılık canım,kraker ile iyi fikir,aklımda olacak .

    ReplyDelete
  4. Başlığı okumasam ekmek sandım ben, ama tarif süper ötesi ilginç bir şekil eline sağlık canım

    ReplyDelete
  5. Şule'ciğim, bu enfes bir somun olmuş.
    sanırım çok da pratik.
    Ellerine sağlık.
    Kokusu Emel'lere kadar gitmiş:)
    Afiyet olsun canım...
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  6. Ellerinize sağlık :) Sunumunun da çok şık olacağını düşünüyorum. Afiyet olsun.

    ReplyDelete
  7. Çok ilginç ne kadar kalın bir kıyma tabakası. Valla o sos burada var mı bilmem ama şu saatte şişeyi görünce ben alkol kouları almaya başladım. Tabi niyet kötü ondan. :))

    ReplyDelete
  8. Mazescigim, kraker hakikaten cok yakisiyor. Tesekkurler yorumuna

    ReplyDelete
  9. Kardelencigim, ekmek gibi oldugundan dilimlemesi de kolay oluyor. Tesekkurler yorumun icin

    ReplyDelete
  10. Heyyficigim, hakikaten cok pratik ve lezzetli. Sevgiler.

    ReplyDelete
  11. Ilhan bey. Sosu atlayip sarap da ekleyebilirsiniz. Neden olmasin :( Tesekkurler yorumunuz icin.

    ReplyDelete
  12. Kış günü için güzel bir alternatif. Ellerinize sağlık Şule hanım.

    Esen kalın.

    ReplyDelete
  13. degisik bir tarif ,ellerine saglik.

    ReplyDelete
  14. değişik bir köfte tarifi ellerinize sağlık :)

    ReplyDelete