1/2 kilo kiyma
1 yumurta
1 paket (113 gr) tuzlu kraker
1/2 cay kasigi tuz
1/2 cay kasigi karabiber
1 dis sarimsak
1/2 su bardagi ketcup
Birkac damla worcestershire sosu (arzu edilirse)
- Krakerler un kadar ince kirilir. Bir avuc kadari uzeri icin ayrilir
- Butun malzemeler karistirilir
- Ekmek somunu seklindeki bir kabin altina yapmismamasi icin spray yapildikdan sonra, kabin seklini alacak sekilde dosenir.
- Daha evvel ayirilan krakerler yine ince kirilip, uzerine serpilir
- 180 dereceye isitilmis firinda 1 saat pisirilir
Bemde kofte kokusu nereden geliyor diyordum demekki sizin evdenmis:) Ellerine saglik Sule hanim..Afiyetler olsun.
ReplyDeleteHiiii... Taa size kadar geldi mi kokusu Emel? Sarimsagi da cok fazla degil ama nasil oldu acaba :-) Sen et sevmezsin ama kalk gel arkadasim birlikde yeriz. Sevgiler.
ReplyDeleteçok güzel olmuş,ellerine sağılık canım,kraker ile iyi fikir,aklımda olacak .
ReplyDeleteBaşlığı okumasam ekmek sandım ben, ama tarif süper ötesi ilginç bir şekil eline sağlık canım
ReplyDeleteŞule'ciğim, bu enfes bir somun olmuş.
ReplyDeletesanırım çok da pratik.
Ellerine sağlık.
Kokusu Emel'lere kadar gitmiş:)
Afiyet olsun canım...
Sevgiler...
Ellerinize sağlık :) Sunumunun da çok şık olacağını düşünüyorum. Afiyet olsun.
ReplyDeleteÇok ilginç ne kadar kalın bir kıyma tabakası. Valla o sos burada var mı bilmem ama şu saatte şişeyi görünce ben alkol kouları almaya başladım. Tabi niyet kötü ondan. :))
ReplyDeleteMazescigim, kraker hakikaten cok yakisiyor. Tesekkurler yorumuna
ReplyDeleteKardelencigim, ekmek gibi oldugundan dilimlemesi de kolay oluyor. Tesekkurler yorumun icin
ReplyDeleteHeyyficigim, hakikaten cok pratik ve lezzetli. Sevgiler.
ReplyDeleteTesekkurler Nilguncugum.
ReplyDeleteIlhan bey. Sosu atlayip sarap da ekleyebilirsiniz. Neden olmasin :( Tesekkurler yorumunuz icin.
ReplyDeleteKış günü için güzel bir alternatif. Ellerinize sağlık Şule hanım.
ReplyDeleteEsen kalın.
degisik bir tarif ,ellerine saglik.
ReplyDeletedeğişik bir köfte tarifi ellerinize sağlık :)
ReplyDelete