Sutlac icin gerekli olan uc malzeme sut, seker ve pirincdir. Bazi tariflerde tereyagi ve yumurtada oluyor. Bu ekler sutlacin biraz daha kremali olmasini saglamak icin eklenir. Ben yumurtanin sutlaca yumurta koku verdigi dusuncesindeyim ve o yuzden de sevmem. Tereyagi da kalori eklediginden cok sevdigim halde sutlacda istemem. Elektrikli yavas pisiren tenceremi en cok sutlac icin kullaniyorum cunki o zaman dertsiz, temiz ve biraz daha sihhatli oldugu dusuncesindeyim. Dertsiz cunki pirincin bastan haslanmasina gerek yok, temiz cunki tek tencere kirleniyor, sihhatli cunki sekeri sonradan eklendiginden dolayi normalden az sekerin yeterli oldugu gibi baska eklere de gerek kalmiyor. Tabii daha tatli seviyorsaniz sekerini arttirabilirsiniz ama seker miktari benim damak tadima cok uygun geldi.
1/2 su bardagi pirinc
(Kaliteli pirinc olmasi cok onemli. Ben Risotto icin kullanilan kirik pirincle basarili oldum)
1 litre tam yagli sut
1 su bardagi su
2 tatli kasigi pirinc unu
2 tatli kasigi pirinc unu
1 cimdik tuz
1/2 su bardagi seker
1 paket vanilya
Tarcin
- Pirinci ayiklayip yikayin
- Pirinc ununu soguk sutun icerisinde eritin
- Pirinc, tuz, ve icerisine pirinc unu erittiginiz sut ve sutun geri kalan miktari ile yavas pisiren tencerenize koyun.
- Yuksek derecede 2 saat arada sirada karistirarak pisirin
- Seker ve vanilyayi karistirdikdan sonra 20 dakika daha pisirin
- Sogumadan servis tabaklariniza alin
- Servis yapmadan once uzerine tarcin serpin
- Afiyetle yiyin.
Elektrikli yavaş pişiren tencere bize yabancı herhalde. Ellerine sağlık her şeyi tam kıvamında bence de. Yumurta gerçekten keklerde bile kokuyor.
ReplyDeleteBu fikre bayıldım,herhalde pilav pişirme tenceresini kastediyorsunuz değil mi? Gerçekten deneyeceğim,elinize sağlık.
ReplyDeletePilav pisirme tenceresi degil benim kullandigim ama pilav pisirme tenceresi de olabilir bence
Delete