Susamli Somon baliginin tarifi bizim marketin reklam kitabindan. Tarif yaziyorlarki onda kullanilan malzemeler onlardan alinsin diye. Ben kopye cektim ama ille de onlarin soyledigi markalari kullanmadim. Yani evde olanlarla pisti. Japonlarin Teryaki sosunu ben cok seviyorum. Balik, tavuk ve kavurma sebzeye cok yakisiyor bence. Bu tarifde de cok hosuma gitti. Susamlarda citirlik getirdi. Teryaki sosunu seviyorsaniz denemenizi tavsiye ediyorum.
1 buyuk dilim somon baligi (ben servislik parcalara ayirdim)
3/4 su bardagi Teryaki sosu
2 corba kasigi su
Bol susam
- Firini 200 dereceye isitiyorsunuz
- Firin tepsisinin icerisine daha evvelden yikanip kurumus olan baliklari diziyorsunuz
- Baliklarin uzerine bolca teryaki sosundan surup susamlari da bolca serpiyorsunuz
- Geriye kalan sosun icerisine 2 corba kasigi su ekliyorsunuz ve baliklarin etrafini bu karisimi dokuyorsunuz
- Firinda pisiriyorsunuz. Baliginizin kalinligina gore 15-20 dakika kadar.
Ellerine saglik Sulecim..nefis gozukuyor ama ben susamlari yienede senin simitlerde yiyeyim:))
ReplyDeleteBalık olsunda ne olursa olsun diyenlerdenim...Enfes
ReplyDeleteBu susamlı ve teriyaki soslu somona bayıldım. İlk somon alışımda denenecek ellerine sağlık:) SEVGİLER
ReplyDeleteNefis bir görüntü elinize sağlık baık da yenilir yani ya yanında makarna
ReplyDeleteEmelcigim, simiti ozlememissindir daha. Yeni geldin Turkiyeden. Birazicik ozlede oyle yapalim. Sevgiler.
ReplyDeleteFatoscugum, baligi bende cok seviyorum ama evdekilerin pek balikla arasi yok. Onun icin haftada bir ancak pisirebiliyorum. Sevgiler.
ReplyDeleteNilguncugum, sevecegini umuyorum. Sevgiler.
ReplyDeleteSezgincigim. Benim tarifi aldigim kitapda pilavla servis yapmislardi. Birde uzerinde rendelenmis ve susam yagi gezdirilmis turp vardi. O kismini atladim. Sevgiler.
ReplyDeleteSomon en sevdiğim balıklardandır.
ReplyDeleteGenellikle balıkları evde eşim pişirir. Senin tarifi de vereceğim ona:)
Balık mevsimi bitmek üzere ve ben biraz daha yemek için fırsat yaratıyorum sürekli.
Somon sürekli bulunuyor gerçi.
Yanına makarnayla muhteşem bir ikili olmuşlar canım, ellerine sağlık...
Sevgiler...
Heyyficigim, balik pisirme konusundan sanslisin. Esinin ellerine saglik. Sanada afiyet olsun :-). Sevgiler
ReplyDeletesomon bir de daha ....al,pişir ,aceleye gelenlere süper ,susam ile ...çıtır ,çıtır ,ellerine sağılık canım.
ReplyDeleteMerhabalar Efendim,
ReplyDeleteKanada'dan sunduğunuz güzel yemek ve pasta tariflerinize hep bakıyorum ama, bu konuda herhangi bir bilgi birikimim ve tecrübem olmayınca bakıp bakıp çıkıyorum. Ah bir anlasam, ince ince çok şahane yorumlar yazardım. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Herşey gönlünüzce olsun efendim.
Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.
Recep bey, cok tesekkur ederim. Arada sirada bende yemekden baska seyler yazmaya calisirim. Saglicakla.
ReplyDeleteMerhabalar,
ReplyDeleteEn iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
Çalışmalarınızda başarılar...
Ziyaret etmek isterseniz:
En İyi Yemek Siteleri
Bu arada basiniz sagolsun...