Monday, April 15, 2013

SUSAMLI SOMON (JAPON YEMEGI)

Susamli Somon baliginin tarifi bizim marketin reklam kitabindan.  Tarif yaziyorlarki onda kullanilan malzemeler onlardan alinsin diye.  Ben kopye cektim ama ille de onlarin soyledigi markalari kullanmadim.  Yani evde olanlarla pisti.  Japonlarin Teryaki sosunu ben cok seviyorum.  Balik, tavuk ve kavurma sebzeye cok yakisiyor bence.  Bu tarifde de cok hosuma gitti.  Susamlarda citirlik getirdi.  Teryaki sosunu seviyorsaniz denemenizi tavsiye ediyorum. 


1 buyuk dilim somon baligi (ben servislik parcalara ayirdim)
3/4 su bardagi Teryaki sosu
2 corba kasigi su
Bol susam
  • Firini 200 dereceye isitiyorsunuz
  • Firin tepsisinin icerisine daha evvelden yikanip kurumus olan baliklari diziyorsunuz
  • Baliklarin uzerine bolca teryaki sosundan surup susamlari da bolca serpiyorsunuz
  • Geriye kalan sosun icerisine 2 corba kasigi su ekliyorsunuz ve baliklarin etrafini bu karisimi dokuyorsunuz
  • Firinda pisiriyorsunuz.  Baliginizin kalinligina gore 15-20 dakika kadar.

14 comments:

  1. Ellerine saglik Sulecim..nefis gozukuyor ama ben susamlari yienede senin simitlerde yiyeyim:))

    ReplyDelete
  2. Balık olsunda ne olursa olsun diyenlerdenim...Enfes

    ReplyDelete
  3. Bu susamlı ve teriyaki soslu somona bayıldım. İlk somon alışımda denenecek ellerine sağlık:) SEVGİLER

    ReplyDelete
  4. Nefis bir görüntü elinize sağlık baık da yenilir yani ya yanında makarna

    ReplyDelete
  5. Emelcigim, simiti ozlememissindir daha. Yeni geldin Turkiyeden. Birazicik ozlede oyle yapalim. Sevgiler.

    ReplyDelete
  6. Fatoscugum, baligi bende cok seviyorum ama evdekilerin pek balikla arasi yok. Onun icin haftada bir ancak pisirebiliyorum. Sevgiler.

    ReplyDelete
  7. Nilguncugum, sevecegini umuyorum. Sevgiler.

    ReplyDelete
  8. Sezgincigim. Benim tarifi aldigim kitapda pilavla servis yapmislardi. Birde uzerinde rendelenmis ve susam yagi gezdirilmis turp vardi. O kismini atladim. Sevgiler.

    ReplyDelete
  9. Somon en sevdiğim balıklardandır.
    Genellikle balıkları evde eşim pişirir. Senin tarifi de vereceğim ona:)
    Balık mevsimi bitmek üzere ve ben biraz daha yemek için fırsat yaratıyorum sürekli.
    Somon sürekli bulunuyor gerçi.
    Yanına makarnayla muhteşem bir ikili olmuşlar canım, ellerine sağlık...
    Sevgiler...

    ReplyDelete
  10. Heyyficigim, balik pisirme konusundan sanslisin. Esinin ellerine saglik. Sanada afiyet olsun :-). Sevgiler

    ReplyDelete
  11. somon bir de daha ....al,pişir ,aceleye gelenlere süper ,susam ile ...çıtır ,çıtır ,ellerine sağılık canım.

    ReplyDelete
  12. Merhabalar Efendim,

    Kanada'dan sunduğunuz güzel yemek ve pasta tariflerinize hep bakıyorum ama, bu konuda herhangi bir bilgi birikimim ve tecrübem olmayınca bakıp bakıp çıkıyorum. Ah bir anlasam, ince ince çok şahane yorumlar yazardım. Elinize ve emeğinize sağlıklar dilerim. Herşey gönlünüzce olsun efendim.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    ReplyDelete
  13. Recep bey, cok tesekkur ederim. Arada sirada bende yemekden baska seyler yazmaya calisirim. Saglicakla.

    ReplyDelete
  14. Merhabalar,
    En iyi yemek sitelerini toparladığım bir yemek sitesi kütüphanesi oluşturdum:)
    Listemde siz de varsınız, bilgilendirmek istedim.
    Çalışmalarınızda başarılar...
    Ziyaret etmek isterseniz:
    En İyi Yemek Siteleri


    Bu arada basiniz sagolsun...

    ReplyDelete