Sunday, March 31, 2013

ISPANAKLI, PEYNIRLI MAKARNA

Tarihi gecmek uzere tuzsuz peyniri dolapda gorunce hemen bu tarif aklima geldi.  Bir Italyan yemegi.  Ziti denilen kucuk duduk makarna ile yapiliyor.  Icerisinde tuzsuz bizim cokelege benzeyen cottage cheese peyniri ile yapildigi icin kalorisi biraz daha az.  Etsiz oldugundan da vejeteryanlar icin ideal bir tarif.  Bizim ev et oburu.  Fazla et sagliga zararli biliyorsunuz.  Onun icin bu tip tarifleri seviyorum.  Ben genelde sarimsakli ekmek ve salata ile servis yapiyorum ve onun icin de biraz sulu olmasini tercih ediyorum.  Bu bir damak tadi meselesi bazi arkadaslarim kuru olmasini tercih ediyorlar.


2 su bardagi makarna
1 demet ispanak (1/2 kg)
1 su bardagi mantar
2 dis sarimsak
1 orta boy sogan
2 corba kasigi sivi yag
1 su bardagi tuzsuz peynir (cottage cheese)
1 su bardagi pizza peyniri
1 buyuk kutu konserve dogranmis domates
1 corba kasigi kekik
tuz, karabibler
  • Ispanagi yikayip yapraklarini ayiriyorsunuz.  1 demet gozunuze cok gorunebilir ama degil cunki ispanak piserken kuculuyor.
  • Mantarlari temizleyip kucuk parcalara ayiriyorsunuz
  • 1 orta boy sogani ve sarimsagi ince dogruyorsunuz
  • Sogan, sarimsak, ispanak ve mantari 2 corba kasigi yagda kavuruyorsunuz.  Yemeginizi sulu sevmiyorsaniz, suyunu suzebilirsiniz.  Ben bu yemegi sarimsakli ekmek ile servis yapiyorum.  Sulu olunca ekmekleri suyuna batiriyoruz ve hosumuza gidiyor.
  • Makarnayi guzelce tuzlu suda haslayip suyunu suzuyorsunuz
  • Sebzelerinizi makarna ile harmanliyorsunuz
  • Tuzsuz peyniri, domates sosunu, kekik, tuz ve karabiberi de ekleyip bir kez daha harmanliyorsunuz
  • Borcami guzelce altina yapismamasi icin sprayliyorsunuz
  • Makarna karisimini borcama dokup uzerine 1 su bardagi peyniri serpistiriyorsunuz
  • 180ye isitilmis firinda 45-50 dakika (peynir eriyip uzeri biraz kizarincaya kadar) pisiriyorsunuz
  • Sarimsakli ekmek ve salata ile servis yapiyorsunuz

22 comments:

  1. Makarnanın her hali çok güzel oluyor.Ellerine sağlık

    ReplyDelete
  2. Şule'ciğim, bayılırım makarnaya zaten. Bu şekilde de çok güzeldir eminim. Yapılışıda zor değilmiş. Deneyeceğim.
    Bu arada sarımsaklı ekmeğe bayılırımmm:)
    Ellerine sağlık canım.
    Sevgiler gönderiyorum...

    ReplyDelete
  3. manzara muhteşem!!:)))Şule'ciğim makarnanın her çeşidini çok severim, ben de senin gibi çok kuru sevmem ama sulu da olsa yanında ekmek yiyemem, makarna vardı evde yeni bitti:)son kalan bir tabağı yoğurtlayarak bahçedeki kedişe verdim, aman bir sevdi bir sevdi:)))sabah baktım hepsini yemişler:) eline sağlık canım..afiyetle yiyin
    sevgiler...

    ReplyDelete
  4. Şule ne güzel bir tarif. Emin ol makarnayı hiç böyle yapmamıştım. Güzel öneri... Ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  5. Fatoscugum, Hakikaten Makarna sevmeyen hic duymadim. Tesekkurler.

    ReplyDelete
  6. Heyyficigim, bende makarna cok severim. Bu tarifi birazicik acili daha cok begeniyorum. Sevgiler canim.

    ReplyDelete
  7. Mujdecigim, kedilerin sansli gunuymus desene yogurtlu makarna cikmis menude bugun. Severler tabii sevmezlermi hic. Sevgiler.

    ReplyDelete
  8. Nilguncugum, deneyip begenirsin umarim. Sevgiler

    ReplyDelete
  9. Makarnanın her halini seviyorum yenmez mi sevilmez mi eline sağlık canım

    ReplyDelete
  10. Emel senin mutfak maceranı olumsuz etkiliyormuş meğer. :)) Bak o gidince ne güzel şeyler paylaşıyorsun. :)) Gerçekten çok güzel bir paylaşım olmuş ellerine sağlık.

    ReplyDelete
  11. Tarifi kendim uygulayamam. Lakin evdekilere yaptırtacağım. Şule Hanım siz sanırım yurt dışında yaşıyorsunuz. Yazıdan onu anladım. Türkçe bazı karekterler yok.

    ReplyDelete
  12. Ilhan, alemsin:-) Emel duymasin ama tam ustune bastin. Emel bizim grubun cete basi. O gittiginden beri dogru durust sarap da icmedik. Kotu ornek oluyormus meger :-) Bu tarifi begendigine sevindim. Tesekkurler yorumun icin.

    ReplyDelete
  13. Huseyin bey, tahmin ettiginiz gibi yurt disindayim. Tukce klavyelerle ugrasmak zor oluyor ama idare ediyor blog arkadaslarimiz. Tesekkurler ziyaretiniz icin.

    ReplyDelete
  14. yaaaaa,süper ,hele bunu işte bakarsan ......evde olsaydım hemencecik yapardım,ellerine sağılık canım.

    ReplyDelete
  15. bayağı güzel besleyici olmuş
    ellerine sağlık canım

    ReplyDelete
  16. çok lezzetli olmuş belli ki, süper...ellerinize sağlık...

    ReplyDelete
  17. Mazescigim, bende ofisden bakiyorum bazen. Dedigin gibi ah evde olsaydim diyorum gorduklerime. Sevgiler

    ReplyDelete
  18. Handecigim ve Hayat Mutfakda guzel, tesekkur ediyorum yorumunuza. Sevgiler

    ReplyDelete
  19. Merhabalar,

    Ispanaklı, peynirli makarna yemeği tarifiniz için emeğinize ve gönlünüze sağlıklar dilerim. "Can boğazdan gelir" atasözü aslında çok doğru ve doğruluğu kanıtlanmış bir söz. Ama her ne kadar can boğazdan gelirse de fazlası da canımızı bir an evvel bizden ayırır. Çünkü gerçekten çok yemek, aşırı beslenmek vücudumuza çok zararlıymış. Kanada'ya selam ve sevgilerimle.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
  20. Merhaba Recep bey. Cok haklisiniz. Fazla yemek ve fazla kilo sihhate cok zararli. Muhim olan kontrollu yemek. Birde yaslar ilerledikce hareket ve jimlastik. Saglikli gunler dileklerimle bende sizlere selamlarimi iletiyorum.

    ReplyDelete
  21. fırında makarna denemedim ben niye denemedim bilmem bu lezzetten mahrum kaldım :)
    ellerine sağlık nasılda kızarmış :)

    ReplyDelete
  22. Çok değişik bir makarna tarifi. Notumu aldım. Ama sulu değil de susuz yaparım herhalde. Bir de sarımsaklı ekmek en sevdiğim şey unutmuştum çoktandır. Hatırlamam iyi olmadı. :)) Ellerine sağlık.

    ReplyDelete