isteataturk.com

Friday, February 28, 2014

IMPARATOR BISKUVISI

Bu biskuviyi yilbasi icin eltim yapip getirmisti. Kendisi Ingiliz ve yemek pisirme konusunda ise pek becerili degildir (ki normal cunki Ingiliz sofrasi bizimki kadar zengil degil tabii ki).  Ancak bu sene yaptigi imparator biskuvileri harika olmustu. Tabiiki hepimiz "tatli yapma kurslarina mi basladin yoksa" diyerek takildik.  

Biskuvinin adinin nereden geldigini merak ettim.  Hani bizde vardir ya hunkar begendi veya imam bayildi gibi isimler.  Bunun da imparatorla falan bir ilginc bir hikayesi olabilecegini dusunmustum ancak oyle bir hikaye bulamadim.  Tek ogrendigim sey 1. dunya savasina kadar Alman biskuvisi diye bilinirmis.  Daha sonra Iskoclar sekerini cogaltip bu tarife ulasmislar ve ondan sonra da Ingilizler ismini degistirip Imparator biskuvisi demiler.  Ayni tip biskuvilerden Kuzey Irlanda ve Belcikada da varmis.  Eltim frambuaz marmelati ile yapmisti ama her turlu marmelat ile yapilabilir diye dusunuyorum.  

Bende bugun hafta sonunda arkadasima giderken goturmek icin yaptim ancak kendiminkinin tadina henuz bakmadim.  Umarim eltiminki kadar guzel olmustur.
  


1/2 su bardagi tuzsuz tereyagi (oda sicakliginda)
1/2 su bardagi seker
1 yumurta
2 su bardagi elenmis un
1 tatli kasigi vanilla
1/2 su bardagi franbuaz marmelati
konserve (maraskino) kiraz

Uzerine
1 su bardagi pudra sekeri
1.5 corba kasigi sut
vanilla veya badem esansi

11 ile 22 biskuvi cikiyor (buyuklugune bagli)

  • Firini 180 dereceye isitiyorsunuz
  • Buyuk bir kapta tereyagi ve seker ve vanillayi krem haline gelinceye kadar karistiriyorsunuz
  • Yumurtayi cirpip ekliyorsunuz
  • Unu yavas yavas ekleyip ele yapismayan bir hamur elde ediyorsunuz
  • Unlanmis bir zeminde hamurunuzu 1/2 cm kalinliginda aciyorsunuz
  • Yuvarlak bir kalip veya bardak ile kesiyorsunuz 
  • Firinda 8 ile 10 dakika arasinda pisiriyorsunuz 
  • Firindan ciktikdan sonra iyice soguyuncaya kadar birakiyorsunuz
  • Iki buskuvi arasina 1 tatli kasigi marmelat koyup sandovic gibi kapatiyorsunuz ve butun biskuvilerinizi bu sekilde hazirliyorsunuz
  • Diger tarafta orta boy bir kap icerisinde sut ve pudra sekerini karisirarak uzerinin beyaz kremasini hazirliyorsunuz
  • Biskuvilerin uzerini krema ile kapliyorsunuz
  • Konserve kirazlari ikiye kesiyorsunuz ve biskuvilerin uzerlerindeki krema daha yas iken yarim kiraz ile susluyorsunuz. 


12 comments:

  1. Şule'ciğim bisküvitler güzel lezzetli görünüyorlar, biz de sayende duymuş olduk şahsen ben ilk kez duyuyorum, İngilizler dediğin gibi zengin değil mutfakları ama sanırım kek, kurabiye gibi şeyleri fena değil çay içmeyi sevdiklerinden olsa gerek:))))( yani bir tahmin sadece) eline sağlık canım, eminim eltininkinden de güzel olmuştur (kıskanmasın):)))))bir tane aldım ben de:))
    sevgilerimi bıraktım

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cok naziksin Mujdecim. Eltimin de gonlunu aldin. Sevgiler.

      Delete
  2. Harika görünüyor,yinede eltine tesekkür ediyoruz bu tarifi bizede kazandirdigi icin:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Eltiminkiler daha guzeldi aslinda. Daha ince acmis ve daha buyuk kaliplarla kesmisti. Bir dahaki sefere bende oyle yapacagim. Yorumun icin tesekkur ediyorum.

      Delete
  3. Şuleciğimmmmmm canım çok harika görünüyor. Sen minnacık biRşey ekle deki: Türkişi marmelatlı kurabiye..Ne de olsa herkes bir tuz ekliyo özgün tarifim deyip çıkıyo..Ellerine sağlık balım.. Çok öptüm seni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Guldurdun beni Vustlatcim. Bende Visne receli kullanip adini degistireyim bari. Ne guzel uzerini de visne taneleri ile suslerim o zaman :))) Sevgiler

      Delete
  4. Şulem beni affet bu aralar fazla giremiyorum sabahları bir bakıyorum... ondan sonra, bir oraya bir buraya koşuyorum biliyorsun hazırlık yapıyoruz çocukların evi için:) Bir bakayım ki; burada müthiş bir kurabiye var ve ben kaçırıyormuşum neredeyse. Bayıldım bu kurabiyeye:) Gerçekten imparatorlara layık ama biz de arada kaçamak yaparız değil mi? Eltinin de ellerine sağlık senin de:) Bu arada biz de sebepleneceğiz:)) Sevgiler yolladım şeker kadın en kocamanından:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Biliyorum mesgulsun Nilgunum. Guzel bir mesgaleler onlar. Darisi bizim basimiza. Kusuruna bakmiyorum hic merak etme. Opuyorum.

      Delete
  5. Hani bana hani bana:)) eline saglik Sulecim..

    ReplyDelete
  6. Merhaba MyTaste. Vakit bulunca ilgilenecegim. Tesekkurler yorumuna.

    ReplyDelete