isteataturk.com

Monday, September 1, 2014

TAVUKLU SEMIZOTU SALATASI

Semizotu bizim buralarda cok zor bulunuyor.  Gunseli arkadasima bana nereden alabilecegimi soyledigi icin tesekkur ediyorum.  Sirf Semizotu almak icin 45 dakika araba ile yol gittim:-) ama cok ozlemis oldugundan o zahmete degdi.  Tarif Her Renk sitesinden.  Cok begendim.  Cok doyurucu oldugundan diyet yapanlar icin ideal aksam yemegi.  Ben resimi cevizi dokmeden once cekmisim onun icin resimde yok ve de manzarasi biraz ozurlu ancak icerisine cok yakisti.
 


½ bağ semizotu
½ kilogram kemiksiz tavukgöğsü (haşlanmış)
1 adet kırmızıbiber
4-5 adet kornişon turşu
2 yemek kaşığı dövülmüş ceviz
1 tatlı kaşığı susam
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı mayonez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tavuk göğüslerini haşlayip didikleyin.
  • Semizotlarını ayıklayıp, yıkadıktan sonra elinizle kopararak doğrayin. 
  • Üzerine didiklenmiş tavuk göğüs etlerini ekleyin. 
  • Kırmızıbiber ve kornişon turşuları ince bir şekilde doğrayarak ilave edin. 
  • Butun malzemeleri karıştırip servis kâsesine alin.
  • Yoğurt ve mayonezi karıştırin. 
  • Salatanın üzerine gezdirin. 
  • Bunun üzerine yağsız tavada rengi dönünceye kadar kavurduğumuz susamları ilave edin. 
  • Dövülmüş cevizleri serpistirin. 
  • En üstune de zeytinyağı gezdirin.

28 comments:

  1. Semizotu harika bir sebze, ben de çok severim, yoğurtlusu ya da yoğurtsuz limonlusu hepsi harika oluyor ama tavuk koymam tabii ki:))))yazık kız tavuklara:))))güzel güzel otlasınlar :))yeme bırak:))))
    hahaha sevgilerimle canım afiyet olsun

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mujdecim haklisin valla. Yazik tavuklara. Bir dahakine tavuksuz yaparim:)). Sevgiler.

      Delete
  2. Sule'cigim haydi bir de semizotunu nereden aldigini yaziver pls. Ben bu sene tohumunu ekmistim bahceye 3 kere yedik. Seneye daha buyuk bir alana ekecegim. Ellerine saglik ve afiyet olsun!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Arnavut cigercim. Adonis isminde bir market. 1240 Eglington Ave. West Mississauga. Semizotu=Purslane. Turk marketlerine benziyor ve Turkiyeden bayagi sey vardi. Taze incir bile. Benim cok hosuma gitti. Seninde begenecegini tahmin ediyorum. Sevgiler

      Delete
  3. Semizotu, o hafif ekşi tadıyla bizim evde de çok sevilir. Purpurin deriz, sarımsaklı yoğurtlar yapıp, tadına doyum olmaz. Haşlanmış tavuk ve cevizle hiç denememiştim. Ben de yapayım bari çiçeklenmeden. Ellerine sağlık, afiyetler olsun can dost;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sagolasin guzel arkadasim. Birazicik daha var. Onu da biraz daha degisik bir tarifle denemeyi dusunuyorum. Cok ozlemisim Semizotunu. Sevgiler

      Delete
    2. Sagolasin guzel arkadasim. Semizotunu bayagi ozlemisim. Azicik daha vardi. Onu da bugun oglenden yiyecegim. Hemen hemen ayni tarif ama bu sefer yogurt yerine balsamik sirkeli. Sevgiler.

      Delete
  4. Adonis te semizotu yok idi son gittigimde ki ozellikle bakmistim, belkide sonradan geldi..Bir ara dolasmak lazim ..eline saglik afiyet olsun..benimki sadece semizotlu olsun tavuklari sen yersin:))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Duvarin kenarinda idi. Ilk dolasmada bende gormedim ama calisana sordum. O ingilizcesini anlamadi. Googledan resmini gosterince tamam dedi. Calisanlarin cogu Arapmis. Bir dahaki sefer dogru sorayim diye dana Arapcasini ogretti. Ama tabii ben unuttum :-) Sevgiler

      Delete
  5. bende çok yakıştırıyorum ikisini ama nedense her defasında tavuk yerine patates koyarken buluyorum kendimi. ellerine sağlık

    ReplyDelete
    Replies
    1. Patatesli hic denemedim. Guzel fikir. Bir dahaki sefere. Tesekkur ederim yorumuna.

      Delete
  6. Tesekkur ederim Seolara. Yine beklerim.

    ReplyDelete
  7. Adonis bizim buradaaaa!.. Ama alisverise kocacigim gittigi icin bak neler neler kaciriyorum :) Her Cuma ugrar oraya aslinda ama dikkat etmemis demek ki. Sagolasin hemen listeye yazilacak bu cuma :)

    ReplyDelete
  8. Cocuklara bir türlü sevdiremedim bu semizotunu halbuki ben seviyorum, hazir diyete baslamisken! mutlaka yapicam tarifini,listeme ekledim bile,bakalim ne kadar dayanabilecegim:))Tesekkürler tarif icin canim...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diyet icin ideal. Bayagi da doyurucu. Mutlaka dene derim. Tesekkurler yorumuna. Sevgiler

      Delete
  9. Çok sevdim bu tarifi. Semizotu zaten en sevdiğim sebze ve oranın aksine burada çok bol. Ama çok dayanıksız hemen tüketmek gerekiyor. Eline sağlık tam bana göre olmuş.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hakikaten cok dayaniksiz. Ozlediginden cok almisim. Bir kismini atmak zorunda kaldim. Tesekkurler yorumuna

      Delete
  10. tam atıştırmalık ,ellerine sağlık canım.

    ReplyDelete
  11. Tatar kiz anunturi gratuite Romania. Sizin sayfa guzel. Ben bayiliyorum Turk mutfagi, sizin yemeklere, senin tariflere.
    Benim sitem ozel sayfa acacak ben. Pagem anunturi gratuite icin. sizin tarif calip traduge romence dil yapiyor, veriyorum benim sayfama. Romanya kizlar ogrensin turk mutfagini anunturi gratuite benden. Tesekkur ederim emekleri icin ben hep copii yapacagim senin ve baska site yemek tarifleri anunturi gratuite olarak verecegim. Multumesc din inima Turcia.

    ReplyDelete
  12. Merhabalar.

    Paylaştıklarınızı okuyarak yorum yazma imkanım olmadığı için, blogger arkadaşlığımızın
    unutulmaması adına ayaküstü sizleri ziyaret ederek hal-hatır sormak istedim. İnşAllah sağlık, sıhhat ve afiyettesinizdir.

    Selam ve dualarımla birlikte en Güzel'e emanet olun.

    Recep Altun
    Değirmenden Mektup Var

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tesekkur ederim Recep bey. Cok iyi yapmissiniz. Saglikcakla

      Delete
  13. Şulem seninde emel gibi bahçen var ise eksen diyorum. Semizotunun son zamanında tohumları olur ve arsız bir bitkidir. Fazla derine gitmeyecek şekilde toprak üstüne serp her sene çıkar. Şimdi bulamasan da türkiyeden gelince alabilirsin bir daha aklında olsun. Salatanın aynısını yapıp yiyeceğim. Ellerine sağlık canım benim.. Sevgilerimle.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Vuslatim benim bahcemde var ama ben Emel kadar basarili degilim bitki yetistirmek konusunda :-) Ama arsiz bir bitki ise mutlaka denerim cunki bana oylesi lazim. Gerci bir sene dolmalik biber yetistirmistim. Cok fazla olmamisti ama birkac kez pisirmistim. Sevgilerimle canim

      Delete
  14. Semizotunu bende çok severim Şuleciğim. Yemeğini de, salatasını da...
    Yukarıda Vuslat'ın dediğini bende yapmayı düşündüm. İyi fikir. Gerçi ben ancak balkonda büyük bir saksıda deneyebilirim :)
    Sevgiler canım...

    ReplyDelete
  15. gerçekten çok güzel yemek tarifleri var sizi canı gönülden tebrik ediyorum,sıkı bir takipçinizim

    ReplyDelete