isteataturk.com

Tuesday, December 30, 2014

FIRINDA BRUKSEL LAHANA

Bu hafta Bruksel Lahanayi Festigan da gordugum tarifi denemek icin almistim.  Ancak cocuklarin tatilden dolayi eve gelmesi, kardesimin aniden bizde geliyoruz demesi uzerine menude degisiklikler yapmak zorunda kaldim ve bizim Bruksel lahana yemegin yanina garnitur olmak zorunda kaldi.  Kolaymi kolay bir tarif.  Bizde begenildi.



1 kg. Bruksel Lahana
2 dis sarimsak
3 corba kasigi zeytinyagi
1 su bardagi ceviz
tuz ve karabiber
1 corba kasigi balsamik sirke (ben kullanmadim)
  • Firini 200 dereceye (400 F) isitiyorsunuz
  • Bruksel lahanayi temizleyip, yikayip ortadan kesiyorsunuz
  • Diger butun malzemeleri karistirip bruksel lahanasi ile harmanliyorsunuz
  • Yaglanmis tepsiye kesik taraflari alta gelmek uzere diziyorsunuz
  • Firinda 25-30 dakika (kizarip yumusayincaya kadar) pisiriyorsunuz
  • Servis tabagina alip servis yapiyorsunuz

15 comments:

  1. Şulem ne güzel ve pratik bir yemek. Et yanında da çok şık olur değil mi? Ellerine sağlık cancağızım. Mutlu yıllar;))

    ReplyDelete
    Replies
    1. Herseyin yanina yakisiyor aslinda. Ben Hindinin yaninda servis yaptim. Mutlu yillar canim.

      Delete
  2. Elinize sağlık salata gibi lezzetli bir garnitür olmuş, yeni yılınız kutlu olsun sevgiler...

    ReplyDelete
  3. hiç duymamıştım hafif bir tarif olmalı, eline sağlık Şule'm, bu aralar yoksun özlettin haberin olsun:)
    Mutlu yıllar

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hafif oldu Mujdecim. Cok Saglikli bir sebze ama cok kimse sevmiyor. Bir otelde yedigimde cok begenmistim. O tarifi tutturmaya calisiyorum. Henuz onu yakalayamadim ama bu tarif de guzel. Bu aralar hayat biraz mesgul oldugundan kendi blogumla ugrasamiyorum ama sizinkilere ugruyorum ama yorumu da nadir birakiyorum. Mutlu yillar canim. Sevgiler

      Delete
  4. Şulem uzak diyarlardaki yakın dostlarımdan canım senin de dediğin gibi hayat bizi çok meşgul ettiğinden bazen birbirimizi ihmal ediyor gibi görünsekte artık kalplerde isimlerimiz çakılı yıllar bizi eskitse bile arkadaşlıklarımızı eksiltemeyecek ben buna inanıyorum aylarca yazışmasakda kaldığımız yerden hiç ayrılmamışcasına devam edeceğimizi biliyorum bu duygu ve huzur ile yeni yılını kutluyorum. Sağlıklı nice yıllar dilerim. Sevgiyle sarıldım ayrıca garnitür tarifin için ellerine sağlık. Çok öptüm..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Cook haklisin Vuslatim. Birbirimizi dunyanin taa obur ucundan bulabilmis oldugu muzda ne kadar sansliyiz. Sanada Saglikli, mutlu, basarili ve bereketli bir sene diliyorum. Kocamin sarildimmmm.

      Delete
  5. güzel bir tarif brüksel lahanasını çok sevmesem de umarım bu tarifi deneyeceğim
    https://www.youtube.com/channel/UCthmdOfIbyTUgagQh4Q8lxw
    http://senbenvehayat.blogspot.com.tr/

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hosgeldin evin tek kizi Mona. Tavsiye ediyorum. Senin blogunu da ziyaret edecegim. Tesekkurler yorumun icin

      Delete
  6. Harika olmus. Benim kizlar yemese de ben yapiyorum ara sira. Bu haliyle de enfes olmustur. Ellerine saglik.

    ReplyDelete
  7. merhaba sizi takipteyim bende bloğuma beklerim sevgiler:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hosgeldin Recelim. Blogunu ziyarete edecegim. Sevgiler

      Delete
  8. Valla böyle de deneyeceğim. Kimse sevmez bu sebzeyi diyordum ama ara sıra da olsa seven çıkıyor. Mevsimi madem deneyelim. Eline sağlık.

    ReplyDelete