isteataturk.com

Sunday, April 19, 2015

TAHINLI COREK

Insan diyet yaptigi zaman cok daha istahli oluyor galiba.  Uzun zamandir sadece hafta sonlarinda birakip hafta ici salata yeme duzeninde idim.  Gecen hafta Yunan bir arkadasin annesi Yunanistandan tahinli borek getirmis.  Benim icin bir parca ayirip getirmis.  Zaten cok severim tahini hafta sonunu zor bekledim ve bugun kollari sivayip kendime corek yaptim.  Ilk deneyimim bu tarifi.  Harika oldu.


Mayasi
1/2 su bardagi sut
1/2 corba kasigi kuru maya
1/2 corba kasigi seker

Hamuru
1.5 su bardagi un
Kabarmis olan maya
2 dolu corba kasigi tereyagi
3 corba kasigi zeytinyagi
1 yumurta
1 cimdik tuz

Ici
1 su bardagi tahin
1 su bardagi seker
1 su bardagi dovulmus ceviz

Uzeri
1 tatli kasigi pekmez
1 yumurta sarisi
2 yemek kasigi kavrulmus susam

8 kisilik

  • Ilk mayayi hazirliyoruz.  Ilik sute maya ve sekeri karistirip 10 dakika bekletiyoruz.  Maya guzelce kabariyor
  • Unu buyuk bir kabin icerisine koyup diger butun hamur malzemelerini ekliyoruz (tuz, yumurta, maya, tereyagi ve zeytinyagi).  Ele yapismayan bir hamur elde ediyoruz.  Yumusak olursa biraz daha un ekleyebilirsiniz.
  • Hamurun uzerini kapatip sicak bir yerde 1 saat dinlendiriyorsunuz.
  • Icini hazirliyorsunuz.  Tahin ve sekeri karistiriyorsunuz
  • Cevizi dovuyorsunuz
  • Hamurunuzu 8 parcaya ayiriyorsunuz
  • 1 parcayi ince aciyorsunuz.  Icerisine tahin/seker karisimindan suruyorsunuz ve ceviz serpistiriyorsunuz.  Arzunuza gore.  Ben tahini bol seviyorum
  • Hamurun bir kenarindan ince olarak cubuk seklinde sariyorsunuz.  Cekistirerek biraz uzatabilirsiniz.  Kendi etrafinda cevirip sekillendiriyorsunuz
  • Butun hamurlari ayni sekilde yapip kagit kapli tepsiye diziyorsunuz
  • Uzerine yumurta ve pekmez karisimindan surup susam serpiyorsunuz.
  • 180 derece daha evvel isitilmis firinda 30-35 dak pisiriyorsunuz
Sicak servis tavsiye ediyorum.  Afiyet olsun

8 comments:

  1. Şuleciğim ellerine sağlık. Benim en sevdiğim lezzettir tahinli imalatlar.Şimdi, armut dibine düştü:)) Kuzu da benim gibi çok seviyor. Haftada bir yapıyorum neredeyse:) Yazın sıcaklar başlayınca ne yapacağız bakalım:)) Afiyetler olsun güzel arkadaşım. Uzaklardaki kardeşim:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sagolasin Nilguncum. Yaz sicaklari bize hic gelmeyecekmis gibi bu sene. Persembe gunu buz yagacakmis. Ben tahinli ile devam edeyim bari. Sevgiler kardesim benim

      Delete
  2. Merhabalar Sulem Mutfak.

    Önce sizi diyet yapabildiğiniz için kutluyorum. Neden derseniz. Diyet yapmak, sigarayı bırakmak gibi bir mücadele. Tahinli Çöreğiniz de çok nefis ve güzel görünüyorlar. İnce belli bir bardak çayın yanına gelin gibi yakışıyor. Elinize, emeğinize ve yüreğinize sağlıklar dilerim.

    Selam ve dualarımla.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Diyet sadece yapmaya calisiyorum Recep bey. Pek basarili degilim dogrusu. Tesekkur ederim yorumuna

      Delete
  3. sigarayı yeni bırakarak sigara göbeğine ulaşan ben de diyet yapmaya çalışıyorum ama tarifi görünce dayanamadım ve denenecek tarifler listesine aldım. Umarım denemek için bir kaç ay sabredebilirim. Ellerinize sağlık ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. "Sigara gobegi" hahaha. Benimki kesin borek gobegi? Bol sanslar sana diyetinde. Ben pek basarili degilim:))

      Delete
  4. Sule hanim, sitenizi tesadufen kesfettim. Hepsi birbirinden guzel tarifler. Ellerinize saglik. Bir Montréal'li Türk olarak, Toronto'da olmaniz ayrica buyuk tesaduf. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hosgeldin Saffet. Montreal de cok guzel bir sehir. Memnun oldum tanistigimiza

      Delete