isteataturk.com

Sunday, October 28, 2018

GLUTENSIZ VE YUMURTASIZ MISIR MUFIN

Bu ikinci Glutensiz misir mufin tarifim.  Bu tarif daha guzel oldu.  Guzel kabardi ve yumusakligi normal unla yapilmis misir mufindan farki yok.




2/3 su bardagi glutensiz un
1/2 su bardagi misir unu (yellow cornmeal)
2/3 su bardagi krema veya cok yagli sut
3 corba kasigi bal
1 egg replacement yani yumurta yerine gececek birsey (1 corba kasigi nisastaya 3 corba kasigi su karisimi)
1 tatli kasigi kabartma tozu (baking powder)
1/4 tatli kasigi karbonat (baking soda)
1/4 tatli kasigi tuz
1/4 su bardagi zeytinyagi
1/2 su bardagi sut

6 buyuk muffin

  • Misir unu, glutensiz unu bir kapta karistirin
  • 2/3 su bardagi kremayi un karisimi ile karistirin.  Putur putur oluyor.  Elinizden geldigi kadar ince olmasini saglayin.  Ben catalla ezdim
  • Uzerini bezle kapatip 2-3 saat dinlendirin
  • Yumurta replacement, sut, bal, zeytinyagi, tuz, karbonat, kabartma tozu ve unu cirpin.  Kek kivaminda sivi ve puruzsuz bir karisim olsun.  Yuksek hizda 1-2 dakika
  • 6 buyuk mufin tepsini guzelce yaglayin yapismamasi icin
  • 350 dereceye Feh. (180 celc.) isitilmis firinda 20 dakika pisirin

1 comment:

  1. Merhabalar.
    Hala size yazılan yorumları göremediğinize inanıyorum. Belki benden başka da artık kimse sayfanıza yorum yazmıyordur.
    Saygılar.

    ReplyDelete