Sunday, October 28, 2018

GLUTENSIZ VE YUMURTASIZ MISIR MUFIN

Bu ikinci Glutensiz misir mufin tarifim.  Bu tarif daha guzel oldu.  Guzel kabardi ve yumusakligi normal unla yapilmis misir mufindan farki yok.




2/3 su bardagi glutensiz un
1/2 su bardagi misir unu (yellow cornmeal)
2/3 su bardagi krema veya cok yagli sut
3 corba kasigi bal
1 egg replacement yani yumurta yerine gececek birsey (1 corba kasigi nisastaya 3 corba kasigi su karisimi)
1 tatli kasigi kabartma tozu (baking powder)
1/4 tatli kasigi karbonat (baking soda)
1/4 tatli kasigi tuz
1/4 su bardagi zeytinyagi
1/2 su bardagi sut

6 buyuk muffin

  • Misir unu, glutensiz unu bir kapta karistirin
  • 2/3 su bardagi kremayi un karisimi ile karistirin.  Putur putur oluyor.  Elinizden geldigi kadar ince olmasini saglayin.  Ben catalla ezdim
  • Uzerini bezle kapatip 2-3 saat dinlendirin
  • Yumurta replacement, sut, bal, zeytinyagi, tuz, karbonat, kabartma tozu ve unu cirpin.  Kek kivaminda sivi ve puruzsuz bir karisim olsun.  Yuksek hizda 1-2 dakika
  • 6 buyuk mufin tepsini guzelce yaglayin yapismamasi icin
  • 350 dereceye Feh. (180 celc.) isitilmis firinda 20 dakika pisirin

No comments:

Post a Comment