Sunday, September 5, 2010

PEYNIRLI, ZETINLI MAKARNA SALATASI

Bu Makarna salatasini istediginiz cesit makarna ile yapabilirsiniz.  Ben bu sefer Kelebek makarna kullandim.  Bu salata Kanada da pikniklere veya arkadas toplantilara en cok getirilen salatalardan biridir.  Oregano Turkcesinden emin degilim.  Sozlukden bakdim ve bircok degisik sey yazili, benim tahminim keklik otu.  Bu arada cok sihhatli oldugunu da soylemeyi unutmayayim.  Bilhassa kepekli makarna kullanildiginda. 

2 su bardagi (500 ml) makarna
2 su bardagi (500 ml) salatalik
2 su bardagi (500 ml) kucuk dogranmis domates
1/2 su bardagi  (125 ml) ince dogranmis kirmizi sogan
1 su bardagi (250 ml) beyaz peynir (ufalanmis veya kup seklinde dogranmis)
1/2 su bardagi (250 ml) siyah zeytin

Sosu:
1/4 su bardagi (50 ml) kirmizi sirke
2 corba kasigi zeyinyagi
2 corba kasigi limon suyu
1/2 tatli kasigi keklik (oregano)
1/2 tatli kasigi karabiber
  • Makarnayi as suda 8 ile 10 dakika arasinda haslayin.  Suzun ve sogumaya birakin
  • Icerisine konulacak diger malzemeleri de hazirlayin.  Ornegin, domatesleri yikayip kup halinde kesin, sogani ince kiyin, peyniri ufalayin ve zeytinlerinizi hazirlayin.
  • Sosun butun malzemelerini telle cirparak karistirin
  • Bir kisim peyaz peyniri uzeri icin ayirin
  • Diger butun malzemelerinizi bir guzel harmanlayip servis tabagina alin
  • Uzerine ayirmis oldugunuz ufalanmis peynirleri serpin.

No comments:

Post a Comment