2 su bardagi (500 ml) makarna
2 su bardagi (500 ml) salatalik
2 su bardagi (500 ml) kucuk dogranmis domates
1/2 su bardagi (125 ml) ince dogranmis kirmizi sogan
1 su bardagi (250 ml) beyaz peynir (ufalanmis veya kup seklinde dogranmis)
1/2 su bardagi (250 ml) siyah zeytin
Sosu:
1/4 su bardagi (50 ml) kirmizi sirke
2 corba kasigi zeyinyagi
2 corba kasigi limon suyu
1/2 tatli kasigi keklik (oregano)
1/2 tatli kasigi karabiber
- Makarnayi as suda 8 ile 10 dakika arasinda haslayin. Suzun ve sogumaya birakin
- Icerisine konulacak diger malzemeleri de hazirlayin. Ornegin, domatesleri yikayip kup halinde kesin, sogani ince kiyin, peyniri ufalayin ve zeytinlerinizi hazirlayin.
- Sosun butun malzemelerini telle cirparak karistirin
- Bir kisim peyaz peyniri uzeri icin ayirin
- Diger butun malzemelerinizi bir guzel harmanlayip servis tabagina alin
- Uzerine ayirmis oldugunuz ufalanmis peynirleri serpin.
No comments:
Post a Comment