1.5 su bardagi (1 cup) kuru nohut
200 gr. kusbasi dana eti
2 kuru soğan
3 corba kasigi sivi yag
1 yemek kasigi domates salcasi
1/2 yemek kasigi biber salcasi
2 domates
Kaynar su
Tuz ve karabiber
- Bir aksam oncesinden nohutlari bol suda bekletin
- Ertesi gun nohutlari uzerini gececek kadar su ile yumusayincaya kadar pisirin ve suzun
- Tencerenize yag, sogan ve etinizi ekleyin ve etler rengini degistirinceye kadar kavurun. Eger domates mevsimi ise rendelenmis domatesi de ekleyin. Kapagini kapatim isiyi yariya indirin ve etler suyunu cekip yumusayincaya kadar pisirin
- Nohutlari, biber, domates salcasini, tuz ve karabiberi ekleyin. Kaynar su ilave edin
- Biraz daha pisirin (5 dakika gibi az bir zaman cunku nohutlar ve et daha evvelden pismis oldugu icin)
- Pilavin yaninda tursu ile servis yapin.
No comments:
Post a Comment