Saturday, November 13, 2010

BALLI TAVUK BUT

Turk mutfaginda tatli ve tuzlu karisim yok ama Cin mutfaginda ise vazgecilmez bir karisim.  Kendimde tatlisi fazla ise sevmem.  Ancak bu tarif seker degilde bal kullanarak yapildigi icin, tatli olmayip tavugun lezzetini ortaya cikartiyor.  En guzel yani ise ertesi gune kaldiginda halen yumusak olusuve de cok guzel kizarmis gorunumu.  Denemenizi tavsiye ediyorum.

12 derisiz tavuk but
2-3 dis sarimsak
1/2 su bardagi bal
4 corba kasigi su
2 corba kasigi soy sosu
Deniz Tuzu
Karabiber
Uzeri icin susam
  • Sarimsagi dovun
  • Sarimsak, bal, su, soya sosu guzelce karistirin
  • Butlari hazirladiginiz sosa bulayin
  • Uzerine strec kapatip buz dolabinda 2 saat dinlendirin.  Dinlenme surecinde birkac kez cevirin
  • Firin tepsinizi kagit veya aliminyum kagitla kaplayin.  Tepsinizin temizliginin kolay olmasi icin en onemli nokta cunku baldan dolayi piserken cok kirleniyor.
  • Firini 475 dereceye isitin
  • Tavuk butlari tepsiye dizin ve uzerine kalan sosunuzu dokun
  • Tuz ve karabiberi  butlerin uzerlerine serpin
  • 30 - 40 dakika pisirin.  Pisirme sirasinda mutlaka bir kez cevirin ve cevirirken tepsideki uzerlerinde sosuna bulamaya devam edin.
  • Servis tabagina alip uzerlerine susam serpin.
Not: Bu tarif kemikli tavuk gogsu ile de kullanilabilir ancak pisirme suresinin 45dakika ile 1 saate cikartmak gerekir.

No comments:

Post a Comment