12 derisiz tavuk but
2-3 dis sarimsak
1/2 su bardagi bal
4 corba kasigi su
2 corba kasigi soy sosu
Deniz Tuzu
Karabiber
Uzeri icin susam
- Sarimsagi dovun
- Sarimsak, bal, su, soya sosu guzelce karistirin
- Butlari hazirladiginiz sosa bulayin
- Uzerine strec kapatip buz dolabinda 2 saat dinlendirin. Dinlenme surecinde birkac kez cevirin
- Firin tepsinizi kagit veya aliminyum kagitla kaplayin. Tepsinizin temizliginin kolay olmasi icin en onemli nokta cunku baldan dolayi piserken cok kirleniyor.
- Firini 475 dereceye isitin
- Tavuk butlari tepsiye dizin ve uzerine kalan sosunuzu dokun
- Tuz ve karabiberi butlerin uzerlerine serpin
- 30 - 40 dakika pisirin. Pisirme sirasinda mutlaka bir kez cevirin ve cevirirken tepsideki uzerlerinde sosuna bulamaya devam edin.
- Servis tabagina alip uzerlerine susam serpin.
No comments:
Post a Comment